Fenomenul astronomic bizar de pe cer. A fost explicat abia acum, după sute de ani

Fenomenul astronomic bizar de pe cer. A fost explicat abia acum, după sute de ani
Fenomenul astronomic bizar apărut pe cer

Astrologii au ajuns la o concluzie în privința unui fenomen rar. Ce s-a putut pe cerul Japoniei și ce au stabilit cercetărorii în urma episodului astral urmărit?

Fenomen astronomic bizar pe cerul Japoniei

Astronomii moderni au ajuns la o concluzie în ceea ce privește fenomenul numit aurora boreală. Pe data de 30 decembrie a anului 620, japonezii au putut vedea pe cer un fenomen pe care cei care l-au văzut l-au descris ca fiind „coadă de fazan” sau „semn roșu”. Specialiștii de la vremea aceea au concluzionat că acesta trebuie să fie un semn de rău, oamenii de știință susținând că este vorba despre o auroră sau o cometă, conform space.com. Ryuho Kataoka, cercetător de la Institutul Național de Cercetări Polare al Japoniei, a decis să studieze amănunțit posibilele cauze care ar fi putut duce la înfățișarea acestui fenomen.

Echipa condusă de acesta a analizat îndelung episodul astral pentru a vedea cum își face, de fapt, apariția. Aceștia au aflat că elementele prezente în atmosferă pot fi și roșii, așa cum au fost descrise de localnici, urmând să efectueze o stimulare computerizată a câmpului magnetic al Pământului, atunci când Japonia se afla la 33 de grade latitudine magnetică, în comparație cu 25 de grade precum are în prezent.  Aurora este în fapt un fenomen optic și strălucitor care apare pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Episodul astral poate fi urmărit și pe alte planete din Sistemul Solar precum: Jupiter, Saturn, Marte și Venus. Autora din mitologia antică, însă, este diferită. Aceasta a fost studiată atent de Thomas Bulfinch.

Aurora boreală roșie, semn de foamete și război

„Walkiriile sunt fecioare belicoase, suite pe cai și înarmate cu căști și lănci. /…/ Când ele călăresc înainte în misiunea lor, armurile lor emană o lumină stranie tremurată, care străfulgeră cerurile nordice, făcând ceea ce oamenii numesc „aurora borală” sau „Lumina Nordului”, a scris acesta în lucrarea sa „Mitologia după Bulfinch”. În folclorul leton, dacă aurora este de culoare roșie și apare iarna este considerată a fi sufletul unor războinici morți, semn al unui mare dezastru – război sau foamete, arată un fragment biblic din cartea lui Ezechiel.

„M-am uitat și iată a venit de la miază-noapte un vânt năprasnic, un nor gros și un snop de foc, care răspândea de jur împrejur o lumină strălucitoare, din mijlocul căreia sclipea ceva ca un metal incandescent în mijlocul focului.”