Fenomen de senzație pe cerul Munţilor Apuseni. Cum explică specialiștii apariția lui FOTO

de: Ana Chivu
06 01. 2022

Specialiștii au indicat un fenomen de senzație pe cerul Munților Apuseni. Cum explică aceștia apariția lui și despre ce este vorba? Temperaturile pozitive au facilitat apariția sa tocmai în această perioadă rece.

Fenomen spectaculos: ce a apărut pe cerul Munților Apuseni?

Locuitorii din comuna Gârda de Sus au avut parte în cursul zilei de miercuri de un spectacol superb pe cerul Munților Apuseni. Specialiștii au indicat faptul că este cu adevărat inedit ce s-a întâmplat tocmai pentru că fenomenul este unul destul de rar în această perioadă a anului.

Mai exact, a plouat ușor, a răsărit soarele, ulterior în privirile mirate ale locuitorilor și-a făcut apariția un curcubeu. Acesta era fix ce lipsea alături de peisajul care îți taie respirația și care după cele petrecute părea mai degrabă scos din basme.

„Începutul lui 2022 este promiţător”

Curcubeul se poate observa de cele mai multe ori după ploaie, atunci când soarele este apropiat de orizont. „Începutul lui 2022 este promiţător”, a scris cea care a reușit să surprindă rapid curcubeul.

Meteorologii confirmă că iarna din sezonul 2021-2022 a fost una din cele mai blânde de până acum, dar perioada următoare este de așteptat o răcire accentuată în aproape toate zonele teritoriului. Începând de joi, vremea a intrat într-un proces de răcire care va continua și în perioada următoare.

În zonele de sud și sud-est valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă, iar probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în majoritatea regiunilor.

Detalii despre fenomen

Isaac Newton este cel care a explicat lumii întregi faptul că un curcubeu are în fapt șapte culori. Cu toate astea, el a ales inițial cinci culori pentru a descrie fenomenul: roșu, galben, verde, albastru și violet.

Ulterior, întemeietorul fizicii moderne a considerat că ar trebui să fie șapte culori, câte una pentru fiecare zi a săptămânii, la fel ca numărul notelor muzicale care formează o gamă și la fel ca numărul de planete cunoscute până atunci.

Culorile vizibile ale curcubeului sunt: roșu, orange, galben, verde, albastru, indigo și violet. ROGVAIV este acronimul pentru proveniența culorilor vizibile. El reprezintă o formulă pentru a se reține mai ușor culorile și ordinea lor. Conform mitologiei grecești, curcubeul o simbolizează pe zeița Iris, iar incașii credeau că acest fenomen natural multicolor era un dar de la Zeul Soare.

 

Colaj Foto : Narcisa Tomulescu