Femeie arestată pe aeroport după ce a prezentat un certificat fals de vaccinare. Cum şi-au dat seama autorităţile
O femeie a fost arestată pe aeroport. Aceasta a prezentat un certificat fals de vaccinare. Un detaliu a făcut autoritățile să-și dea seama imediat de escrocherie. Cum s-a întâmplat totul și ce era în neregulă cu documentul?
Femeie arestată pe aeroport: pasagera a prezentat un certificat fals de vaccinare
O femeie a fost arestată după ce a prezentat un document de vaccinare împotriva COVID-19 fals. Autoritățile și-au dat seama imediat datorită unui detaliu ce le-a trezit imediat suspiciuni. Evenimentul s-a petrecut pe aeroportul din Honolulu, Statele Unite ale Americii.
Scopul inculpatei a fost de a evita regula de carantină de 10 zile impusă statului, arată thehill. Postul local de știri a mai adăugat și că un administrator al programului Safe Travels a depistat eroarea care se afla pe certificat.
Cum și-au dat seama autoritățile?
Chloe Mrozak s-a prezentat la controlul din aeroport cu un document pe care scria că s-a vaccinat cu ‘Maderna’, nu Moderna. Agentul special din cadrul Departamentului Procuraturii Generale a afirmat pentru KHON că greșeala de ortografie a fost primul indiciu ce le-a dat autorităților de gândit, dar și alte lucruri pe baza căruia cei din aeroport au decis că este suspectă.
Mrozak a susținut că a fost vaccinată în Delaware, dar agentul de anchetă care a făcut legătura cu oficialii de acolo nu a găsit confirmarea statutului ei de vaccinare în sistemul de evidență.
„A fost un efort comun că am reușit să o localizăm”
Se crede că femeia ar fi plecat din Honolului cu o aeronavă Southwest Airline nu cu un zbor American Airlines: „A fost un efort comun că am reușit să o localizăm și am aflat când pleca, chiar dacă a fost evazivă cu privire la locul de cazare”, a declarat Lau pentru KHON.
Aceasta a fost arestată de echipa QCC pe data de 28 august a.c. și a primit o cauțiune de 2.000 de dolari. Cazul aferent este cel mai nou dintr-o serie în care persoane numeroase au fost acuzate de fals în acte după ce au utilizat astfel de carduri de vaccinare anti-COVID-19 false. Săptămâna trecută alte 15 persoane au primit asemenea acuzații și pentru distribuirea lor.
Situația în România
Până la acest moment în România există 200 de dosare penale și 400 de persoane cercetate în cazul eliberării certificatelor false de vaccinare, conform declarațiilor ministrului de Interne.
„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic”, a transmis, joi, IPJ Dâmbovița.