Femeia care mănâncă doar chicken nuggets. În ce pericol major se află acum

Femeia care mănâncă doar chicken nuggets. În ce pericol major se află acum

Există în lumea asta oameni care preferă anumite mâncăruri, delicatese și nu vor să conceapă o masă fără bunătățile lor preferate. Dar ce te faci când exact ceea ce-ți place cel mai mult s-ar putea să-ți facă rău?

Femeia care mănâncă doar chicken nuggets

O tânără mamă, de 26 de ani, care mănâncă doar chicken nuggets crocante din cauza unei rare „fobii alimentare” dezvăluie că a provocat greutatea ei să scadă și că ar putea să devin oarbă. Da, ați citit bine, nu este o glumă, există într-adevăr o femeie, în Anglia, care nu mănâncă altceva decât astfel de produse de fast-food.

O mamă care supraviețuiește unui regim alimentar cu doar năuturi și chicken nuggets din cauza unei tulburări de alimentație rară, a dezvăluit că se teme de impactul pe termen lung pe care afecțiunea îl va avea asupra sănătății sale. Michaela Harris, în vârstă de 26 de ani, din Middlesbrough, a spus că doar vederea oricărui alt aliment este suficient pentru a-i face greață și se teme că copiii săi vor ajunge să aibe aceleași obiceiurile nesănătoase.

În ce pericol major se află acum femeia

Mamei a trei copii a fost diagnosticată cu o boală evitativă de consum alimentar (ARFID), o formă extremă de mâncare obișnuită, în urma unei separări dificile în 2016. Această boală rară a determinat ca greutatea ei să scadă dramatic și se teme că-și va pierde și vederea ca o consecință a acestei afecțiuni.

Femeia care mănâncă doar chicken nuggets. În ce pericol major se află acum
Femeia care mănâncă doar chicken nuggets. În ce pericol major se află acum

Tulburarea de consum alimentar cu restricții evitate (ARFID) este o afecțiune caracterizată de persoana care evită anumite alimente sau tipuri de alimente, având un aport limitat în ceea ce privește cantitatea totală consumată, sau ambele. Este posibil să fi avut o experiență chinuitoare cu alimente, cum ar fi sufocarea sau vărsăturile, sau a suferit dureri abdominale semnificative.

Acest lucru poate determina persoana să-și dezvolte sentimente de teamă și anxietate în jurul mâncării și să ducă la evitarea anumitor alimente sau texturi. Unii oameni pot avea griji mai generale cu privire la consecințele consumului de alimente pe care le consideră greu de exprimat în cuvinte și să-și restricționeze aportul la ceea ce ei consideră ca alimente „sigure”. Niveluri semnificative de teamă sau îngrijorare pot duce la evitarea bazată pe îngrijorarea cu privire la consecințele alimentației.

De ce ARFID provoacă orbire

O consecință a tulburării este orbirea, deoarece organismul îi lipsesc vitamine esențiale. Mâncătorii extrem de entuziasmați pot deveni treptat orbi în timp, din cauza unei afecțiuni cunoscute sub numele de neuropatie optică nutrițională (NON). Nervii optici sunt alcătuiți din milioane de fibre și sunt responsabili de transferul informațiilor vizuale de la retină la creier. Când fibrele sunt deteriorate din cauza lipsei de vitamine, nervul optic își pierde capacitatea de a transmite mesaje către creier. Neuropatia optică nutrițională este o afecțiune lentă, nedureroasă, care duce la scăderea treptată a vederii. Uneori este însoțită de disfuncții vizuale de culoare și dacă este lăsată netratată duce la orbire permanentă. Vitaminele B, care se găsesc în alimente întregi și legume cu frunze, sunt esențiale pentru menținerea unei vederi bune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI