Femeia care l-a filmat pe bătrânul căzut la pământ în spitalul din Corabia rupe tăcerea. Reacția medicului când l-a văzut pe bolnav

Femeia care l-a filmat pe bătrânul căzut la pământ în spitalul din Corabia rupe tăcerea. Reacția medicului când l-a văzut pe bolnav
Reacția medicului la suferința bătranului din Corabia Sursă poză:infoiasionline.rpo

Scene revoltătoare filmate în Spitalul Orășenesc din Corabia au îngrozit milioane de români, după ce imaginile video au fost publicate pe o rețea de socializare. Un bărbat în vârstă și bolnav a fost surprins cum zăcea pe holul spitalului, fără ca cineva să-l bage în seamă. Persoana care a surprins momentul a dezvăluit care au fost primele reacții ale cadrelor medicale la vederea pacientului.

Medicul l-a ignorat pe bărbatul în stare gravă

Imaginile care au circulat în spațiul online confirm încă o data gradul de nepăsare al unor cadre medicale aflate în spitale pentru a ajuta oamenii bolnavi. Un bătrân a fost umilit săptămâna trecută de medic și asistente, fiind lăsat să sufere pe holul spitalului, fără a-i fi oferit niciun ajutor.

Bărbatul a afirmat că ar fi făcut un accident vascular și implora să fie jautat. Printre altele, pacientul a cerut și de mâncare, spunând că îi este foame.

Ajuns la fața locului, medicul de gardă a rămas nepăsător în fața suferinței vârstnicului, afirmând că acesta va fi preluat de infirmiere la momentul potrivit. Aceeași nepăsare a manifestat-o și una dintre asistente, rămânând ca doamna Mădălina Temelie, cea care a filmat momentul, să-i ofere un mic sprijin în încercarea de a-l ridica pe un scaun.

Nereușind din cauza fragilității sale, pacientul a reușit să se așeze singur pe un scaun. Tot ce mai cerea era puțină mâncare.

Mădălina Temelie a povestit pentru Digi24 ce s-a întâmplat în primele minute după ce a văzut bătrânul îngenuncheat la pământ. Potrivit declarațiilor făcute cu greutate, pacientul se afla în această stare de trei ore.

„Prima persoană care a ieșit să-l vadă a fost medicul la care eu apelasem. Singurul lucru pe care l-a făcut a fost să meargă și să-l observe pe bătrânul aflat în genunchi și să spună că la momentul potrivit vor veni infirmierele.

Doamna cu părul roz a venit de la gardă, tind să cred că e asistentă. Nimeni nu l-a ajutat, am încercat să-l ridic eu, dar starea lui de sănătate nu mi-a permis. Mi-a spus că are răni și că îl doare, deși am încercat să-l susțin cu propria greutate. Însă nici eu nu sunt foarte mare și nu am o condiție fizică foarte bună”, a povestit Mădălina Temelie.

Reacția ministrului Sănătății

După scenele filmate la Spitalul Orășenesc din Corabia au fost date și primele amenzi. Astfel, atât medicul de gardă, cât și asistenta rămasă nepăsătoare au primit o sancțiune de 6.000, respectiv 3.000 de lei, valori justificate prin pedeapsa de a nu-și respecta sarcinile obligatorii impuse de meseria practiată.

În urma controlului dispus de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, acesta a transmis ultimele informații legate de acest caz.

„Evident că încercăm să aflăm care este situaţia reală. Aplicăm amenzi unde este cazul. Sunt două persoane care au fost amendate, la fel şi spitalul. Este comisie de etică în spital şi procedurile sunt reverificate, împreună cu tot personalul din spital. Sunt măsuri clar şi ceea ce se poate face”, a explicat Vlad Voiculescu, potrivit Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI