Femeia care are COVID-19 de 6 luni. Prin ce trece de atâtea săptămâni și ce simptome are

Femeia care are COVID-19 de 6 luni. Prin ce trece de atâtea săptămâni și ce simptome are
Femeia care are COVID-19 de 6 luni

O femeie din Londra suferă de jumătate de an în urma infectării cu COVID-19. Monique Jackson crede că a contractat virusul în luna martie, când a izbucnit pandemia. De atunci, simptomele bizare nu au dispărut. Ea face parte din categoria persoanelor cu boală prelungită, cu toate că virusul nu mai este detectat în corpul ei. Mai multe detalii, în continuare.

Femeia bolnavă de COVID-19 de 6 luni

Monique Jackson, care locuieşte la Londra, crede că s-a infectat cu noul coronavirus în luna martie, când a început pandemia. De atunci, femeia se confruntă cu niște simptome bizare, care nu mai dispar. Testele sale pentru anticorpi au ieșit negative, dar cu toate acestea ea face parte din grupul acelor oameni cu boală prelungită.

În așteptarea vindecării, Monique continuă să se mențină o femeie ocupată, ba chiar a ținut un jurnal ilustrat al luptei sale împotriva bolii cauzate de infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Zilele acestea, femeia intră în a 24-a săptămână de boală, pe care o aseamănă cu maniera în care se ramifică ciupercile în păduri. Boala sa prelungită reprezintă o reacţie la infecţia cu noul coronavirus, pe care oamenii de ştiinţă abia încep să o studieze.

Simptomele bizare ale unei boli prelungite

Inițial, simptomele sale au fost ușoare, dar pe parcurs s-au dezvoltat și altele. Viața ei s-a schimbat dramatic în ultimele șase luni, trecând de la o femeia hiperactivă, care în mod normal ar practica box thailandez, la una care îşi face liste care să o ajute să-şi economisească energia.

O captură din jurnalull ilustrat al lui Monique Jackson
O captură din jurnalull ilustrat al lui Monique Jackson

„Nu sunt o persoană leneșă“, a declarat Monique, explicând că, în ultimele zile, cel mai mare efort pe care îl poate face este să urce scările.

Deoarece corpul ei refuză să coopereze, femeia din Londra și-a găsit o altă metodă de exprimare a stărilor sale: prin ilustrații, încercând astfel să stabilească conexiuni cu alţii în aceeaşi situaţie.

În ceea ce privește simptomele, acestea au trecut de la unele ușoare, suportabile, la unele pe care le-a resimțit asemenea unui infarct.

„Am simţit înţepături în piept şi ele s-au transformat în senzaţii de arsură. Apoi au apărut dureri atroce pe partea stângă. Am crezut că am un infarct“, a mai spus Monique Jackson.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI