FCSB, eliminată din Europa League din cauza cazurilor de coronavirus!? Anunţul lui Raed Arafat îi dă fiori lui Gigi Becali

de: Andrei Simion
14 08. 2020

Astăzi au fost confirmate primele cazuri de coronavirus la FC FCSB. Toma Niga, Alexandru Simion, Alexandru Pantea şi Răzvan Udrea sunt jucătorii testaţi pozitiv. Aceştia evoluează mai mult la echipa a doua, dar au fost în contact şi cu jucători de la prima echipă. Gigi Becali a anunţat că toţi jucătorii vor fi ţinuţi în cantonament în următoarea perioadă. Măsura ar fi oricum una obligatorie, deoarece întreg lotul ar urma să fie băgat în carantină de DSP.

Anunţul lui Raed Arafat poate compromite sezonul european al lui FCSB: „Trebuie să stea separaţi, în carantină, timp de 14 zile”

De altfel, de ancheta epidemiologică pe care o va face DSP Bucureşti depinde şi ceea ce se va întâmpla cu FCSB în startul acestui sezon. Aceste cazuri au venit într-un moment în care fotbaliştii antrenaţi de Toni Petrea se pregăteau pentru startul noului sezon. FCSB ar urma să deschidă noul sezon de Liga 1 cu o partidă împotriva Astrei, peste doar şase zile! Iar meciul din primul tur preliminar al Europa League cu FC Shirak, din Armenia, este programat peste 13 zile. Dacă jucătorii de la FCSB vor fi obligaţi să stea în carantină 14 zile, ar fi în imposibilitatea de a juca aceste meciuri. Dacă de la LPF sunt şanse mari să se găsească înţelegere pentru Becali şi echipa sa, UEFA ar putea să o elimine pe FCSB din cupele europene.

FCSB are meci cu Astra, în Liga 1, peste şase zile! Şi în preliminariile Europa League peste 13 zile!

Şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, confirmă şi el situaţia dramatică în care se află cei de la FCSB. Într-un interviu acordat pentru fanatik, acesta a explicat ce se va întâmpla în următoarea perioadă pentru întreg lotul ilfovenilor. A precizat că jucătorii ar trebui să stea în carantină separat, nu în cantonament şi să se antreneze. Aşa cum vrea să facă Becali. Iar ultima decizie le va aparţine celor de la DSP.

„Depinde de ancheta epidemiologică, de rezultatul ei. Depinde ce decide DSP-ul. Dacă cei din lot au fost contacţi apropiaţi sau nu. Cei care sunt asimptomatici, se izolează 14 zile, dacă sunt simptomatici, există alte reguli. În mod normal, dacă vrem să fim stricţi, adică corecţi, ei ar trebui să stea fiecare în carantină separat de ceilalţi, astfel încât dacă unul dintre ei devine pozitiv, să nu-i infecteze pe ceilalţi.

Dar asta trebuie să stabilească DSP-ul, pentru că eu nu ştiu condiţiile lor acolo. Asta înseamnă carantină, trebuie să stea fiecare persoană separat. Asta e normalitatea, asta e regula carantinei. Dacă jucătorii din cantonament au fost contacţi direcţi cu cei infectaţi, n-ar trebui să mai intre în contact unii cu ceilalţi, pentru că nu se ştie care dintre ei devine pozitiv şi la ce moment. Asta ar fi regula normală. Acum, ce stabileşte DSP-ul, depinde de ei”