FCSB – CFR, 1-0. ”Roș-albaștrii”, succes la revenirea în Ghencea. Echipa lui Gigi Becali, numai victorii în acest sezon

de: Beatrice Dumitru
06 08. 2023

FCSB și CFR Cluj s-au înfruntat în etapa a patra din Superligă, derby care s-a disputat pe noua arenă din Ghencea. Echipa lui Gigi Becali a câștigat cu scorul de 1-0 prin golul marcat de atacantul Andrea Compagno, dintr-un penalty scos tot de el. FCSB nu are niciun eșec în acest sezon și a acumulat 12 puncte, fiind pe primul loc în clasament. ”Roș-albaștrii” s-au calificat și în turul trei preliminar al Conference League.

FCSB – CFR Cluj. ”Roș-albaștrii” au marcat

Cele două formații s-au întâlnit de 70 de ori la nivelul primei ligi. De 26 de ori au câștigat ”roș-albaștrii”,  în 19 rânduri s-au impus ardelenii, iar 25 de partide s-au încheiat la egalitate.

Minutul 90+3. Partida s-a încheiat. FCSB câștigă cu scorul de 1-0.

Minutul 90+1. Florinel Coman a ajuns față în față cu portarul ardelenilor, dar a fost blocat în ultimul moment de Sava.

Minutul 74. După o acțiune a roș-albaștrilor, balonul ajunge la Octavian Popescu în careul ardelenilor, dar a șutat cu stângul, mult pe lângă poartă.

Minutul 67. GOOOOOOOL!!!!! FCSB deschide scorul prin Andrea Compagno, din penalty.

Minutul 64. Arbitrul Bîrsan dictează lovitură de la 11 metri pentru FCSB, după intrarea lui Cvek la Andrea Compagno. A foast verificat cu VAR.

Minutul 55. Florinel Coman, un nou șut de la distanță pe lângă poartă.

Minutul 50. Prima ocazie a reprizei a doua aparține CFR-ului. Yeboah a șutat puternic pe lângă poartă de la marginea careului.

Minutul 45. Start repriza a doua. Scimbare la FCSB. Andrea Compagno i-a luat locul lui Cordea.

Minutul 45+3 S-a încheiat prima repriză. Scor 0-0.

Minutul 31. Pantea a șutat de la distanță, dar balonu a trecut peste bara transversală.

Minutul 22. FCSB a răspuns la ocazia lui CFR prin Adrian Șut. Acesta a șutat pe lângă poartă.

Minutul 19. Cea mai mare ocazie a meciului. După un șut al lui Yeboah din afara careului, respins în față de Tîrnovanu, mingea a ajuns la Muhar, care a tras în bară din câțiva metri.

Minutul 4. Prima ocazie la poarta lui Sava. Florinel Coman a ajuns în careu și a șutat la colțul scurt, dar portarul CFR-ului a respins în corner.

Minutul 1. A început meciul. Lovitura de start a fost dată de fostul atacant Adrian Ilie, în ovațiile spectatorilor. În primele momente ale jocului, fanii au ridicat cartonașe albe, roșii și albastre, iar în mijlocul peluzei a apărut sigla ”Peluzei Nord”, dar și mesajul ”Din 1995, alături de o singură echipă”.

Update, ora 20:50. Înainte de startul acestui derby, Andrea Mandorlini a vorbit despre jocul celor de la  FCSB în acest început de sezon.

”Am văzut meciurile lor și, sincer, nu ne-au surprins. E o echipă care joacă bine în acest moment, cu jucători importanți, care au avut un start de sezon foarte bun. Va fi un meci greu pentru noi, dar cred că la fel va fi și pentru ei”, a spus Andrea Mandorlini înaintea partidei.

Update, ora 19.50: FCSB – CFR. Echipele de start

Antrenoruol Elias Charalambous îl trimite în teren, ca atacant, pe Octavian Popescu, deși pe banca de rezerve se află Andrea Compagno. Alexandru Băluță este accidentat.

FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Chiricheș, Radunovic – Olaru, Ad. Șut, Djokovic – Cordea, Oct. Popescu, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad – Panțîru, Haruț, Compagno, Lixandru, Edjouma, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous

CFR Cluj: R. Sava – Cr. Manea, Kresic, Ajeti, Morgan, Camora – Muhar, Tachtsidis, Cvek – Yeboah, Bîrligea
Rezerve: Hindrich, Mogoș, R. Filip, Gneba, Avounou, C. Deac, Krasniqi, Otele, Jefte
Antrenor: Andrea Mandorlini

Jandarmeria este pregătită pentru derby-ul FCSB – CFR Cluj. Cu trei ore înainte de partidă, străzile din zona stadionului Ghencea au fost împânzite de forțele de ordine care patrulează printre fani. De asemenea, au fost aduse elicoptere care survolează zona pemtru a observa vreun posibil incident.

Desfășurarea de forțe este impresionantă. Jandarmeria a mobilizat un număr mare de forțe de ordine. Astfel, la stadion și în preajma arenei vor fi aproximativ 1.000 de jandarmi. Galeria celor de la FCSB s-a strâns pe Calea 13 Septembrie, iar fanii au pornit spre arena din Ghencea escortați de mai multe dube de jandarmi.

Mihai Stoica (58 de ani), managerul general al celor de la FCSB, este prezent la stadion. Acesta a prezentat cum stă situația la arenă cu câteva ore înainte de startul partidei dintre FCSB și CFR Cluj și a plublicat pe rețele sociale imagini care arată cum se pregătesc forțele de ordine. Se văd gardurile de protecție din jurul arenei, dar și câteva dube ale Jandarmeriei. ”Începe treaba”, a scris MM Stoica pe Instagram.

Pregătirile Jandarmeriei pentru FCSB – CFR Cluj. Sursa foto: Instagram / MM Stoica

 

FCSB a publicat pe Facebook regulile pe care trebuie le urmeze fanii care vin la meci

  • toți spectatorii trebuie să aibă asupra lor un document de identitate și să se supună în mod voluntar controlului corporal, în conformitate cu prevederile Legii 4/2008;
  • toate autovehiculele vor fi controlate pentru materiale interzise;
  • mijloacele de transport în comun vor circula până după miezul nopții.

FCSB – CFR se joacă cu casa închisă

În ziua meciului a fost depășită borna de 27.000 de tichete, din cele 27.500 scoase inițial la vânzare. Astfel, primul meci de Liga 1 disputat pe noua arenă din Ghencea va fi cel cu cea mai mare asistență. Până acum, recordul la acest capitol era deținut de meciul CSA Steaua – Dinamo, din 23 aprilie, din play-off-ul ediției trecute de Liga 2, la care au asistat 21.500 de fani.

Odată cu revenirea FCSB-ului în Ghencea, Gigi Becali a dat lovitura pe plan financiar. Prețurile biletelor au fost cuprinse între 30 de lei, la peluze, și 200 de lei, la VIP, ceea ce înseamnă venituri de aproximativ 360.000 de euro. Din această sumă, CSA Steaua va primi 35.000 de euro, reprezintând chiria și sistemul de operare, iar 25.000 reprezintă alte cheltuieli.

Partida FCSB – CFR se va disputa astăzi, 6.08.2023, de la ora 21.30, și va putea fi urmărită pe site-ul www.playtech.ro.