FBI, verdict clar în cazul Caracal. Ce s-a întâmplat cu probele care îl acuză pe Gheorghe Dincă

FBI, verdict clar în cazul Caracal. Ce s-a întâmplat cu probele care îl acuză pe Gheorghe Dincă
FBI, verdict în cazul Caracal. Ce se întâmplă cu probele găsite în curtea lui Dincă?

Cazul Caracal se adâncește pe zi ce trece, iar nimeni nu înțelege de ce FBI nu poate interveni pentru a face ceva cu probele ADN. Ce se întâmplă cu dovezile și ce susține profesorul Vasile Astărăstoae despre intervenția inexistentă a Biroului Federal de Investigații?

FBI, verdict în cazul Caracal

Profesorul Vasile Astărăstoae a susținut că rezultatele oferite de testul ADN din cadrul FBI nu ar fi foarte diferite de rezultatul din institutele din România, cu toate că există o tehnică mai avansată în Statele Unite ale Americii. Amintim că procurorii au găsit un sac de oase și cenușă în pădurea în care Gheorghe Dincă a indicat  faptul că și-a ascuns urmele unei crime.

Suspectul principal din cazul Caracal a susținut atunci că fragmentele osoase aparți Luizei Melencu, tânăra pe care a ucis-o în luna aprilie, în ziua în care a și sechestrat-o și violat-o, după cum s-a aflat după. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a solicitat autorităților din Statele Unite ale Americii sprijinul FBI pentru a putea realiza analiza în privința ADN-ului Luizei. Fostul rector al Universității de Farmacie și Medicină din Iași a explicat de ce nici Biroul Federal de Investigații nu ar putea să facă nimic cu probele prelevate de achetatorii din România în cazul Caracal.

FBI, verdic în cazul Caracal. Ce se întâmplă cu probele care îl acuză pe Gheorghe Dincă?
FBI, verdic în cazul Caracal. Ce se întâmplă cu probele care îl acuză pe Gheorghe Dincă?

Ce se întâmplă cu probelem care îl acuză pe Dincă?

”Institutul Mina Minovici și Institutul de Medicină Legală din Iași face aceste indentificări din ADN-ul nuclear. Nimeni nu poate să conteste aceste probe. Ce nu face nimeni în România este ADN-ul mitocondrial care este citoplasmatic, dar care nu are o asemenea relevanță. Acest test poate să îl facă doar câteva laboratoare în lume. Nu numai FBI-ul poate să facă așa ceva. Este o tehnică mai sofisticată și nu aduc probe pertinente și concludente față de ADN-ul nuclear. La presiunea publică, vă spun cum am perceput eu, procurorii au spus că trimit și la FBI pentru că de ei nu se leagă nimeni. În orice laborator se vor trimite probele de ADN nuclear, rezultatele vor fi cele care au fost date de Mina Minovici”
Vasile Astărăstoae, fost rector al Universității de Farmacie și Medicină din Iași (Sursa: România TV)