Fauci, solicitare urgentă către Wuhan, China. Ce le-a cerut cât mai curând: „Pot oferi informații vitale”

Fauci, solicitare urgentă către Wuhan, China. Ce le-a cerut cât mai curând: „Pot oferi informații vitale”
China pusă sub presiune de Anthony Fauci

Dr. Anthony Fauci a cerut Chinei să elibereze dosarele medicale a nouă persoane. Informațiile ar putea oferi indicii vitale dacă virusul a apărut pentru prima dată ca urmare a unei scurgeri din laboratorul Wuhan. Cererea lui Fauci vine și pe fondul contestării originii virusului.

China pusă sub presiune de Anthony Fauci

Demersul docturului Athony Fauci, anunțat de Financial Times joi, vine ca urmare a poziției Chinei de a nu furniza datele referitoare la situație. Originea virusului este extrem de contestată, încă de la început. Agențiile de informații americane examinează în continuare rapoarte pe această temă. Conform acestora cercetătorii de la un laborator chinez de virologie din Wuhan au fost grav bolnavi în 2019. Această situație se întâmpla cu o lună înainte de raportarea primelor cazuri de covid.

Cu toate acestea, oamenii de știință și oficialii chinezi au respins în mod constant ipoteza scurgerilor de laborator. Aceștia au declarat că virusul ar fi putut circula în alte regiuni înainte ca acesta să ajungă în Wuhan. Aceiași oficiali chinezi spun că ar fi putut chiar să intre în China prin transporturi de alimente congelate importate sau prin comerțul cu animale sălbatice. Doctorul Athony Fauci a transmis autorităților chineze cererea de a elibera aceste documente, cu privire la angajații laboratorului, posibil infectați, mai spune Financial Times.

„Aș dori să văd fișele medicale ale celor trei persoane despre care se spune că s-au îmbolnăvit în 2019. S-au îmbolnăvit cu adevărat și, dacă da, cu ce s-au îmbolnăvit?”a declarat Anthony Fauci.

Într-un e-mail trimis în aprilie trecut, un executiv al unei organizații caritabile de sănătate a mulțumit doctorului Fauci pentru că a declarat public că dovezile științifice nu susțin teoria scurgerilor de laborator. În același timp, Casa Albă și-a apărat consilierul, pe fondul examinării e-mailurilor sale de lucru recent lansate.

China nu va publica registrele celor nouă persoane infectate

Deși cerința doctorului Anthony Fauci nu ar fi prima, un purtător de cuvânt al guvernului chinez declară că nu se vor publica aceste date. Wang Wenbin, a refuzat să comenteze direct dacă China va publica registrele celor nouă. În același timp oficialul chinez a negat ferm că laboratorul ar fi legat de declanșarea pandemiei.

Vineri, la un briefing regulat, oficialul s-a referit la o declarație din 23 martie a Institutului de Virologie Wuhan în care se spunea că niciun personal sau absolvenți nu au fost confirmați că au contractat virusul. Wang a reiterat poziția Chinei conform căreia rapoartele despre o scurgere de laborator sunt o „teorie a conspirației”.

Financial Times a raportat că Fauci continuă să creadă că virusul a fost transmis mai întâi oamenilor prin intermediul animalelor. Medicul a mai subliniat că, chiar dacă cercetătorii ar fi avut covid, ar fi putut contracta boala de la o populație mai largă.

”La fel și cu minerii care s-au îmbolnăvit cu ani în urmă. Ce spun dosarele medicale ale acelor oameni? A existat [un] virus în acei oameni? Ce-a fost asta?

Este pe deplin de conceput că originile lui Sars-Cov-2 au fost în acea peșteră. Fie au început să se răspândească în mod natural, fie au trecut prin laborator.”, a mai declarat Anthony Fauci, conform Financial Times.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI