Farul, în turul trei preliminar al Conference League. Decizia radicală luată de Gică Hagi în minutul 30 al returului cu Urartu. Prima reacție

de: Beatrice Dumitru
03 08. 2023

Farul Constanța s-a calificat în turul trei preliminar al Conference League, după ce a trecut de FC Urartu, scor 6-4 la general. Gică Hagi a cedat în meciul de la Erevan și, nemulțumit, de evoluția jucătorilor săi a luat o decizie radicală în minutul 30. Campioana României s-a impus în deplasare cu același scor ca la Ovidiu, 3-2.

Gică Hagi a cedat la Erevan

Update: ora 22.15. Prima reacție a lui Gică Hagi după meciul cu Urartu

”Au o bază sportivă care aseamană cu a noastră. Fotbalul pe care îl joacă ei, îl jucăm şi noi, noi am fost mai puternici mental în repriza secundă. Defensiv nu jucăm aşa bine ca ofensiv.

Luăm foarte multe goluri la început, le-am spus, s-a discutat, dar aşa s-a repetat de când a început campionatul. Trebuie să schimbăm lucrul asta”, a declarat Hagi la finalul partidei.

Farul Constanța este prima echipă din România care a obținut calificarea în turul trei preliminar din Conference League. ”Marinarii” au învins cu 3-2 pe teren propriu, același scor înregistrat și la returul din Armenia, în care gazdele au condus cu 2-0. Golurile constănțenilor au fost marcate de Dragoș Nedelcu și Denis Alibec, o dublă, el fiind și cel mai bun jucător al ehipei lui Gică Hagi.

Prima repriză cu Urartu a fost dezastruoasă pentru Farul Constanța, iar Gică Hagi a cedat și a luat o decizie radicală. El a făcut două schimbări în minutul 30. Andrei Artean a intrat în locul lui Amine Benchaib, şi Rivaldinho i-a luat locul lui Constantin Grameni.

Denis Alibec a marcat două goluri în returul cu FC Urartu. Sursa foto: Sport Pictures

Nu este pentru prima dată în acest start de sezon când Gică Hagi nu mai aşteaptă pauză pentru a face schimbări. În duelul cu Voluntari, tot în minutul 30, Rivaldinho i-a luat locul lui Nicolae Carnat, în timp ce în meciul cu Hermannstadt l-a schimbat pe Doukoure în minutul 20 cu Zorhan Bassong.

Cu cine joacă Farul în turul trei preliminar al Conference League

În turul trei preliminar din Conference League, Farul va juca împotriva campioanei Estoniei, Flora Tallin, care a căzut în această competiție după ce a fost eliminată în turul doi preliminar al Champions League de Rakow.

Flora Tallin are un început modest de sezon și pe plan intern, unde a pierdut 1-4 cu Narva la debut și a remizat, 1-1, cu Parnu în runda a doua. De asemenea, este net inferioară Farului, având un lot cotat la doar 4,48 milioane de euro.

Meciul tur al dublei dintre  Farul  și Flora Tallin se joacă pe 10 august, la Ovidiu, iar returul e programat o săptămână mai târziu.

Posibili adversari ai echipelor românești în turul trei preliminar al Conference League

  • Farul – Flora Tallin (Estonia)
  • Sepsi – Aktobe (Kazahstan)
  • FCSB / CSKA 1948 Sofia (Bulgaria) – FC Nordsjaelland (Danemarca)
  • CFR Cluj / Adana Demirspor (Turcia) – Osijek (Croația) / ZTE FC (Ungaria)