Farul Constanța este noua campioană a României, după ce a învins FCSB cu 3-2!!! Gheorghe Hagi câștigă titlul după cinci ani, fanii au intrat pe teren – FOTO & VIDEO

de: Sorin Barbu
21 05. 2023

Farul și FCSB s-au înfruntat în etapa cu numărul nouă din SuperLiga, în finala campionatului. În cazul unei victorii echipa lui Gheorghe Hagi ar fi câștigat titlul, orice alt rezultat ar fi mutat verdictul în ultima etapă. Meciul a început îngrozitor pentru echipa gazdă care a jucat foarte slab în primele 30 de minute, iar Adrian Șut și Florinel Coman au reușit să marcheze. Era minutul 17 și soarta partidei părea scrisă.

Doar că formația din Ovidiu s-a trezit pe final de repriză și Mateus a redus din diferență după gafa lui Târnovanu.

Gigi Becali a făcut două schimbări la pauză, dar jucătorii care au intrat nu au făcut mai nimic. Gazdele au condus ostilitățile, iar Băluță a reușit să egaleze. Louis Munteanu a dat lovitura pe final de meci și a înscris golul victorie în minutul 86. A fost golul care a adus succesul echipei din Constanța și titlul atât de mult visat. Pentru Gheorghe Hagi este al doilea din cariera de antrenor, după cel obținut cu Viitorul în sezonul 2016/2017.

Farul – FCSB 3-2 (Mateus 42, Băluță 58, Louis Munteanu 86/ Şut 9, Compagno 17)

Min 90+5. Final de meci!!!! Farul Constanța este noua campioană a României, după cinci ani în care s-a impus CFR Cluj.

Min 90+4. Lovitură liberă executată de Olaru, balonul ajunge la Compagno care reia cu capul, dar portarul Aioani reușește să rețină.

Min 90+2. FCSB forțează și Dawa șutează pe lângă poartă, din întoarcere. Aioani susține că are crampe

Min 90. – Arbitrul arată cinci minute de prelungire.

Min 89. Florinel Coman este accidentat și în locul lui a intrat Billel Omrani. Ataacntul a fost cel mai bun jucător de la FCSB.

Min 86. GOOOOL Farul!!!! Fază superbă a echipei gazdă, Sîrbu a trimis în careu, Louis Munteanu este liber în careu, iar șutul său, cu piciorul stâng, nu a fost blocat de portarul Târnovanu. Poate fi golul care aduce titlul echipei lui Gheorghe Hagi.

Min 81. Florinel Coman pornește vijelioasă spre poarta adversă pe partea stângă, driblează trei jucători, dar se duce în lateral și șutează de pe centru și portarul Aioani respinge spectaculos. O fază superbă!

Min 80. A ieșit Ovidiu Popescu și în locul lui a intrat David Miculescu.

Min 79. Ocazie Farul. Louis Munteanu șutează spectaculos, dar balonul a fost deviat de Cristea.

Min 75. S-a accidentat fundașul Borza și în locul lui a intrat Vlad Morar.

Min 72. Ocazie uriașă Farul. Combinație foarte frumoasă după un atac rapid, Mateus este singur în interiorul careului și primește, dar șutează în forță și balonul s-a dus nmulte peste poartă. Situație foarte mare!

Min 71. Florinel Coman execută senzațional o lovitură liberă de 22 de metri, din lateral, portarul Aioani pare învins, dar Artean se retrage foarte inspirat și respins foarte frumos. Balonul se îndrepta spre poartă.

Min 66. Gheorghe Hagi mai face două înlocuiri. Au intrat Boli și Sîrbu, au ieșit Nedelcu și Kiki.

Min 60. Nedelcu faulează și primește cartonașul galben. Arbitrul Radu Petrescu s-a grăbit când l-a sancționat.

Min 58. GOOOOOL Farul!!!! Acțiune prelungită a echipei gazdă. Enes Sali și Băluță deviază, Târnovanu respinge, dar faza nu se terminase. Balonul ajunge la Casap care centrează și Băluță reia cu capul și îL învinge pe Târnovanu. Ce revenire senzațională pentru formația lui Gheorghe Hagi, fanii echipei gazdă își împing favoriții în atac.

Min 56. Gheorghe Hagi face două schimbări. Au ieșit Grameni și Mazilu, suprinzător, și au intrat Casap și Enes Sali.

Min 51. Andrei Cordea intră pe partea dreaptă și driblează frumos, dar șutul este slab și nu sunt probleme pentru Aioani.

Min 46. A început repriza a doua. Gigi Becali face două schimbări la pauză. Au ieșit Joonas Tamm și Octavian Popescu au intrat Iulian Cristea și Andrei Cordea.

Min 45+2. Final de repriză.

Min 45. Farul prinde curaj pe final de repriză! Kiki pătrunde pe partea dreaptă și șutează la poartă după ce trece de Radunovic. Ștefan Târnovanu este atent și reține de această dată fără emoții.

Min 43. GOOOOOL Farul!!!! Combinație frumoasă pe partea stângă între Mazilu și Borza, fundașul centrează, Târnovanu iese greșit și Mateus profită și trimite balonul cu capul în plasă. Apărătorii echipei vizitatoare sunt consternați de greșeala portarului.

Mateus Santos Barbosa marcheaza un gol in poarta lui Stefan Tarnovanu de langa Risto Radunovic in meciul de fotbal dintre Farul Constanta si FCSB, contand pentru Play-off-ul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, duminica 21 mai 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

 

Min 40. Ocazie mare FCSB. Florinel Coman pasează frumos în careu, Octavian Popescu inventează un balon pentru Andrea Compagno, italianul se întoarce frumos și șutează în forță. Balonul șterge bara!!!

Min 33. Emoții la poarta FCSB. Mazilu execută o lovitură de la colț, balonul nu este dificil, dar Târnovanu se complică și reține în doi timpi.

Min 30. Joonas Tamm primește cartonașul galben.

Min 29. Mazilu se demarcă pe partea stângă, Sorescu nu-l atacă, trimite în careu, dar Louis Munteanu nu ajunge la acest balon. Cea mai bună acțiune a formației gazdă.

Min 21. Replica echipei Farul, dar acțiunea este timidă. Mateus trece de Radunovic, dar șutează în plasa laterală.

Min 17. GOOOOOL FCSB!!!!! Florinel Coman se descurcă foarte bine pe partea stângă, intră în careu și profită că Artean nu-l atacă și îi pasează lui Andrea Compagono care șutează din careu și înscrie. Este golul cu numărul 20 din acest campionat pentru atacantul italian, care l-a costat 1,5 milioane de euro pe Gigi Becali.

Andrea Compagno se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Farul Constanta si FCSB, contand pentru Play-off-ul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, duminica 21 mai 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Min 9. GOOOOOL FCSB! Florinel Coman îi pasează lui Adrian Șut, mijlocașul FCSB avansează și nu este atacat de nimeni și șutează pe jos de la aproape 22 de metri. Aioani este învins. Început de meci senzațional.

Min 6. Grameni pasează frumos în careu, după o acțiune pe partea stângă, Dawa este atent și respinge fără probleme.

Min 5. Artean trimite neglijent spre propriul portar, Florinel Coman urmărește balonul, dar Aioani este foarte atent și îndepărtează pericolul.

Min 4. Mateus încearcă să intre în careu, dar a fost blocat de Adrian Șut. Cele două echipe nu par dornice să riște.

Min 1. A început partida de la Ovidiu. Stadionul este plin. Fanii echipei lui Gheoghe Hagi au „testat” înaintea partidei artificiile pe care le-au adus ca să sărbătorească titlul.

UPDATE 20.45 – Mihai Stoica s-a enervat când a văzut că fanii echipei gazdă au pregătit deja artificiile.

„Ca să se dea trofeul azi, trebuie să pierdem. Nu cred că se va întâmpla asta. Cred că va fi acordat pe 28 mai. Am văzut artificii pregătite și la Galați, la meciul cu Dinamo, și la ASA Târgu Mureș cu Galați în trecut. S-au mai văzut cazuri. Poate se știe ceva și eu nu știu. Dar nu cred.

Era un semn de întrebare cu Băluță, ne așteptam să joace Doukoure, dar joacă Mateus. E clar că abordează jocul în cea mai ofensivă variantă posibilă. Ne interesează prea puțin cum abordează. Dacă vom intra fără trac, atunci avem șanse foarte mari”, a tunat Mihai Stoica la Orange Sport.

UPDATE ora 20.00Conflict la Ovidiu înaintea partidei Farul – FCSB. Fanii din Constanța i-au înjurat pe rivali în momentul în care au ajuns la stadion, cu microbuzele. Jandarmii au intervenit și lucrurile s-au liniștit.

UPDATE 19.20: Echipele de start de la meciul Farul – FCSB

Farul: Aioani – Kiki, Larie, Artean, Borza – T. Băluță, Nedelcu, Grameni – Ad. Mazilu, L. Munteanu, Mateus Barbosa
Rezerve: Buzbuchi – Sîrbu, Boli, Grobry, Casap, N. Popescu, V. Morar, Sali, I. Cojocaru
Antrenor: Gică Hagi

FCSB: Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru – Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad – Miculescu, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Cordea
Antrenor: Elias Charalambous

UPDATE 18.00Mihai Stoica s-a plâns pe Facebook de faptul că jucătorii echipei FCSB au fost terorizați de fanii echipei adverse. Suporterii Farului au aruncat cu petarde în toiul nopții, ca să-i trezească pe jucătorii formației vizitatoare.

Farul – FCSB este meciul vedetă din această etapă cu numărul nouă din play-off, iar Simona Halep a transmis pe cine va susține. Duelul poate decide soarta titlului, după cinci ani în care a fost câștigat doar de CFR Cluj. Cele două formații care se înfruntă sunt despărțite doar de un punct. Farul are 47 de puncte, iar FCSB 46. Un succes al formației gazdă i-ar aduce titlul lui Gheorghe Hagi. „Regele” are însă o problemă pentru că nu-l poate folosi pe cel mai bun jucător al formației sale. Denis Alibec, omul care a marcat 14 goluri în acest sezon, dar și 8 pase decisive, a fost eliminat în duelul cu CS Universitatea Craiova și a fost suspendat două etape.

Partida se va desfășura la Ovidiu pe un stadion cu o capacitate de 4.500 de locuri. Oaspeții au primit 260 de bilete, iar clubul are peste două mii de abonați. În aceste condiții, organizatorii au decis să nu scoată la vânzare niciun tichet și au oferit doar invitații. Gică Popescu a declarat că stadionul ar fi fost plin și dacă ar fi avut 30.000 de locuri.

„Farul e cea mai bună echipă în momentul de față din campionat. Ce va fi de luni încolo vom vedea, dar până în momentul de față suntem cei mai buni, fără discuție. Cifrele, tot ce am făcut… cred eu că suntem cei mai buni.

Echipa a excelat. Colectiv am fost foarte buni. Eu cred că în fiecare compartiment, începând de la portar, fundași, mijlocași, atacanți, eu cred că-i avem pe cei mai buni din România, altfel nu eram pe primul loc. Dați voi numele, faceți voi ierarhia, dar eu știu că ai mei au fost cei mai buni, pentru că d-asta sunt pe primul loc”, a declarat Gheorghe Hagi înaintea partidei Farul – FCSB.

Farul – FCSB, echipele probabile

Rămâne de văzut ce formula ofensivă va adopta Gheorghe Hagi, după suspendarea lui Denis Alibec. În acest timp, oaspeții nu au nicio problemă și vor putea utiliza cea mai bună echipă.

Echipa probabilă pentru Farul: Aioani – Kiki, Larie, Artean, Borza – Grameni, Nedelcu, Băluță – Mazilu, Munteanu, Doukoure

Rezerve: Buzbuchi, Boli, Baravykas, Casap, N. Popescu, Morar, Sârbu, Sali, Marins

Echipa probabilă pentru FCSB: Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovici – Ovidiu Popescu, Șut, Olaru – Octavian Popescu, Compagno, Coman

Rezerve: Vlad, Pantea, Cordea, Miculescu, Omrani, Oaidă, Iulian Cristea, Radaslavescu, Nikolov

„Nu este nimic diferit față de săptămânile trecute, dar cred că puteți să înțelegeți că acesta este modul de a menține echipa. Mereu ne gândim la următorul meci și dacă nu am fi urmat acest proces nu am fi fost astăzi aici.

Pentru mâine, cel mai important este să fim concentrați încă din primul minut. După cum am mai spus, întâlnim una dintre cele mai bune echipe din campionat, poate cea mai bună. Știm că trebuie să suferim din nou, dar ce mă ține pozitiv este că avem cei mai de calitate jucători, dar asta nu este de ajuns.

Sunt fericit că jucătorii mei au o mentalitate extraordinară. Mentalitatea pe care o arată în fiecare săptămână mă face fericit, în special în aceste momente dificile.

Trebuie să fim umili să ținem capul jos și să muncim. Știm că o să fie un meci greu, știm că vom suferi foarte mult, dar vom merge să dăm totul. Cel mai important pentru noi e prestația pe care o să o avem, nu ne gândim la adversari.

Este cel mai important meci pentru jucători, nu pentru mine. Sper să câștigăm acest meci, în special pentru jucători, dar și pentru fani”, a declarat Elias Charalambous la conferinţa de presă, programată înaintea partidei.

Cine transmite la TV meciul Farul – FCSB

Partida Farul – FCSB va începe duminică de la ora 21.00 și va putea fi vizionată în direct pe trei posturi de televiziune din România: Orange Sport 1, Digi Sport 1 și Prima Sport 1. Confruntarea va putea fi urmărită și pe site-ul www.playtech.ro

Care sunt scenariile în acest final de campionat

  • Victorie Farul- Echipa lui Gheorghe Hagi câștigă titlul
  • Egal la Ovidiu – Farul este campioană sigur dacă o bate pe CFR Cluj în ultima rundă. Echipa lui Gică Hagi va câștiga titlul și cu o remiză la Cluj, dar doar dacă FCSB nu câștigă cu Rapid.
  • Egal la Ovidiu – FCSB este campioană doar dacă o învinge pe Rapid și Farul nu câștigă cu CFR Cluj.
  • Victorie FCSB la Ovidiu – Farul este campioană dacă o învinge pe CFR Cluj și FCSB obține maximum un punct din meciul cu Rapid.
  • Victorie FCSB la Ovidiu – FCSB este campioană dacă obține cu Rapid măcar același rezultat cu cel al Farului de la Cluj.

Sursa Foto: Sport Pictures