Fără cuvinte. Imaginile video de la botezul bebelușului de la Suceava arată clar motivul morții sale. Vezi greșeala făcută de preot

Fără cuvinte. Imaginile video de la botezul bebelușului de la Suceava arată clar motivul morții sale. Vezi greșeala făcută de preot
Primele imagini video cu botezul de la Suceava

În urmă cu puțin timp au putut fi văzute imaginile video din timpul creștinării bebelușului din Suceava. Din păcate, momentul surprins de martori are un impact emoțional puternic, fiind printre ultimele imagini cu bebelușul în viață. Potrivit specialiștilor, preotul din Suceava ar fi efectuat un gest interzis la botez, ceea ce i-ar cauzat moartea puiului de om.

Greșeala care l-a costat o viață nevinovată

Botezul care a șocat o țară întreagă poate fi văzut și video, imaginile fiind publicate de către activenews.ro. În urma mediatizării filmulețului, se poate observa cum preotul scufundă bebelușul cu fața în sus, în ciuda faptului că toți specialiștii în Teologie susțin faptul că pruncul trebuie ținut cu fața în jos, tocmai pentru a evita o asemenea tragedie.

Pentru a nu risca nicio greșeală, viitorii preoți învață încă din băncile facultății această tehnică de scufundare a bebelușului, practicând cu ajutorul unei păpuși.

În filmarea publicată de activenews.ro, se observă în mod evident că preotul care a slujit botezul din cadrul Bisericii „Sfinţii Constantin şi Elena”, l-a scufundat pe micuțul Iustin cu fața în sus, de trei ori, o manevră total greșită, care a dus la sufocarea bebelușului.

Părintele Visarion Alexa, adevărul despre momentul botezului

În urma cu câteva ore, cunoscutul preot, Visarion Alexa, a explicat cum trebuie să se realizeze Taina Botezului, astfel încât, copilașii să nu fie supuși riscului. În primul rând, scufundarea în apă nu trebuie să dureze mai mult de 3 secunde, iar pașii urmăriți sunt foarte clari și logici.

Pentru a nu lăsa loc de interpretări, părintele Visarion a exemplificat botezul cu ajutorul unei păpuși bebeluș.

 

”În momentul acesta, eu introduc puţin picioruşele copilaşului în apă, cu scopul de a se obişnui cu apa şi încerc să simt respiraţia copilaşului.

Voi acoperi gura şi nasul, fără să presez, doar în aşa fel încât să opresc intrarea apei în gură şi în nas şi se produce botezul. Se botează robul lui Dumnezeu, în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Copilul iese. Nici trei secunde nu durează.

Sunt amănunte pe care preotul trebuie să le cunoască şj în momentul în care preotul le cunoaşte adoptă o metodă prin care nu forţează deloc copilul, nici mărcar în imersia sub apă”, a transmis părintele Visarion, potrivit Antena3.

Vezi ultimele imagini cu bebelușul Iustin în viață, în timpul botezului: