Fapta pentru care Elena Ceaușescu nu l-a putut ierta niciodată pe socrul său. Cum s-a răzbunat soția dictatorului

de: Ana Chivu
26 07. 2019

Era bine cunoscut faptul că Elena Ceaușescu era cunoscută drept o femeie rea. Aceasta nu doar că avea ceva anume doar cu anumiți cetățeni, ci și cu familia soțului său și cu copiii ei. Cum s-a răzbunat pe tatăl lui Nicolae Ceaușescu și care a fost motivul pentru care i-a făcut una ca asta?

„Era o femeie rea”

Elena Ceaușescu era o femeie foarte aspră și răutăcioasă, astfel că nu avea prieteni, cu familia abia se înțelegea, iar cumnații și nora o vizitau doar fiind invitați înainte de unul din soții Ceaușescu. O faptă comisă de socrul său l-a făcut să se răzbune teribil pe acesta, relatează Mirela Petcu și Camil Roguski, în cartea intitulată: „Ceaușescu: adevăruri din umbră”. Elena provenea dintr-o familie simplă, de țărani. Era o femeie simplă și era cunoscută ca Elena lui Briceag pentru că tatăl său ascuțea bricege.

Avea un gust teribil în ceea ce privește moda, astfel că din diversele variante care îi erau prezentate atunci când trebuia să aleagă haine pentru un eveniment, alegea vestimentația cea mai proastă. „Ea a fost o femeie răutăcioasă, chiar rea. Într-o zi, se afla în casă lenjereasa, venită să-i ia măsuri pentru lucruri intime. Era vară, era cald, era liniște. Și în timp ce lenjereasa îi lua măsuri, se auzea un zornăit în curte. Elena o întrebă pe lenjereasă: „Ce e asta?” „Pesemne oamenii lui domnuʼ Roguski joacă table”, arată sursa citată.

Răzbunarea Elenei Ceaușescu

Elena Ceaușescu, răzbunare pentru socrul său

Elena Ceaușescu ar fi înțeles greșit niște reproșuri aduse de alți oameni, astfel că l-a găsit vinovat, fără să cerceteze, pe socrul său. „A dat ordin să se dărâme cârciuma și în locul ei s-a făcut magazinul alimentar de lângă Televiziune. Acolo era cârciuma unde se ducea tatăl lui Ceaușescu. Și încă un exemplu de răutate. Odată, a trebuit să-l ducem pe bătrân la Scornicești.

Răzbunarea Elenei Ceaușescu, armă grea până și pentru socrul acesteia

Întâmplarea a făcut să-l ducă chiar șoferul meu de serviciu. Șoferul se numea Popescu. Și ducându-l, bătrânul îi spunea: „Popescule, oprește, te rog, la cârciuma asta să beau un țoi, că m-a căutat scorpia peste tot. Și am ascuns și eu 25 de lei la betelie”. Vedeți? Omul rău.”