Falsul ortoped și psiholog, reținut din nou de Poliție. Noi pacienți păcăliți

Falsul ortoped și psiholog, reținut din nou de Poliție. Noi pacienți păcăliți

Tânărul în vârstă de 26 de ani, care pretindea că este medic și are șapte specializări, inclusiv cele de ortoped și psiholog, a fost reținut din nou de polițiștii bucureșteni.

Reținut și eliberat la sfârșitul lunii februarie după o primă serie de audieri, bărbatul a fost căutat de agenți după ce mai multe persoane l-au recunoscut la televizor și au depus reclamații.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, coordonați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au percheziționat atât locuința cât și cabinetul medical în care lucra pretinsul medic.

„Ulterior datei de 27 februarie, şi în urma apelului public legat de acest dosar, alte cinci persoane au sesizat Secţia 11 Poliţie cu privire la faptul că în urma unor anunţuri găsite pe internet au mers la un cabinet de ortopedie, din sectorul 3, pentru consult medical de specialitate, unde au plătit sume de bani pentru consultaţie şi şedinţe de recuperare, unui bărbat care a pretins că este specialist ortoped, deşi acesta nu era medic şi nu avea specializare în domeniul menţionat, totodată folosind parafă medicală falsificată.” Poliția București

Anchetatorii spun acum că există indicii că ar fi profesat fără drept ca medic, că ar fi folosit documente false, instrumente false și că a păcălit mai multe persoane care l-au căutat pentru diverse tratamente.

„În urma extinderii cercetărilor au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie, fiind ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri, printre care aparatură medicală, documente financiar contabile şi buletine de analize medicale.” Poliția București

Așa-zisul psiholog și ortoped părea să aibă leac pentru orice afecțiune

Potrivit mărturiilor adunate până acum, peste 70 de persoane au apelat la serviciile medicale ale tânărului. Acești pacienți vor fi contactați pentru verificări.

Bărbatul fusese reținut inițial pe 26 februarie după ce o  femeie în vârstă de 34 de ani a reclamat autorităților că a primit un buletin de analiză în cabinetul acestuia deși nu îi făcuse nicio investigație.

Femeia a cerut și părerea altui medic iar acesta i-a spus că buletinul de analize respectiv nu reprezintă un examen imagistic.