19 iul. 2024 | 12:45

Facultatea din România care a fost luată cu asalt de tineri. Sunt 25 de candidați pe loc

Social
Facultatea din România care a fost luată cu asalt de tineri. Sunt 25 de candidați pe loc
Admiterea pe baza dosarelor în mai multe facultăți din țară

Începând de luni, 22 iulie, cei care au reușit să treracă cu brio peste examenele de la BAC, vor afla dacă au fost admiși în facultățile din țară. Printre facultățile care acceptă studenți fără admitere, doar pe baza mediilor obținute la bacalaureat, se numără și facultatea din România care a fost luată cu asalt de tineri, și unde sunt 25 de candidați pe loc.

Admitere 2024. Sunt facultăți unde se intră doar cu dosarul

Deși există un număr de instituții universitare unde se va intra pe baza unui examen de admitere, dar luându-se în calcul și ponderea mediilor de la BAC și cele din pereioada liceului, există o serie de facultăți de top din România unde și în acest an se va intra pe baza dosarelor și a mediei de la bac, la cel puțin două probe.

Spre exemplu, ân cadrul Universității Politehnice București, au fost examene anticipate de admitere, urmând ca după examenele de BAC, să se definitiveze seția unde vor fi distribuiți. La ASE, în acest an se va da examen de admitere, pentru prima oară, la secția de Cibernetică, iar numărul candidaților este relativ mare, în comparație cu cele aproximativ 250 de locuri.

Dar, cu toate astea, un număr tot mai mare de facultăți nu au examene de admitere, ci daor o selecție a dosarelor, printre ele se află și una din cadrul Universității București, de altfel facultatea din România care a fost luată cu asalt de tineri.

La Facultatea de Limbi Străine sunt 25 de candidați pe loc, la secțiile de coreeană sau japoneză

Din datele furnizate de reprezentanții facultății, un mare număr de tineri au ales să își continue studiile universitare în cadrul Facultății de Limbi Străine, iar surprinzător numărul candidaților a crescut la secțiile de coreeană sau japoneză. Aici, din datele furnizate, ar fi 25 de candidați pe loc.

„Limbile mai neobișnuite, mai exotice, persană, japoneză, coreeană, mai puțin de circulație internațională, dar totuși căutate în rândul studenților.

Cea mai mare concurență este la Limbi Moderne Aplicate cu 25 de candidați pe locurile de buget, Tehnologia Informației cu aproape 20 de candidați pe locurile de buget, Chimie Farmaceutică cu aproape 11 candidați, Ecologie și Protecția Mediului cu aproape 10 candidați și Psihologie și Științe Cognitive cu aproape 10”, a declarat Bogdan Oprea, purtător de cuvânt Universitatea din București, potrivit Observator Antena 1.

Ministerul Educației vrea o mai bună implementare a învățământului terțiar

În cadrul unui nou raport pentru perioada 2024-2027, Ministerul Educației a dedicat un capitol întreg sistemului educațional terțiar, despre care oficiali din minister cred că este „capabil să impulsioneze dezvoltarea economică și să promoveze coeziunea socială punând fundamentele unei societăți bazate pe cunoaștere”.

Aceste desiderate se regăsesc în proiectul inițiat de președintele Iohannis, sub titulatura de „România Educată”, și în acest plan pe termen lung, sunt aduse și argumentele necesare pentru introducerea și menținerea unor programe educaționale terțiare pentru cei care fie trec cu nota minimă examenele de BAC, fie nu reușesc acest aspect, dar prin intermediul unor instituții universitare, pot avea parte de educație în anumite meserii căutate.

În același proiect, ministerul mai precizează că acest proiect „îşi propune dezvoltarea unui sistem de învățământ superior competitiv, astfel încat toți tinerii din România să poată avea acces neîngrădit la educație universitară și postuniversitară”.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Cel mai ambițios proiect din istorie. E absolut uimitor. Nu s-a mai văzut așa ceva niciodată
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro