Faci exces de îngheţată cu alcool? Află ce reacţii poţi avea, de fapt. Atenție mare
Excesul dăunează grav sănătății, îndeosebi atunci când vine vorba despre alcool. În combinație cu acesta, înghețată formează o adevărată bombă pentru organism. Ce reacții poți avea în cazul în care consumi prea multă?
Unde duce excesul de înghețată cu alcool?
De-a lungul timpului, producătorii de înghețată au inventat rețete care mai de care mai interesante pentru a atrage atenția cumpărătorilor. Unii au adăugat în produsele lor și alcool, pentru un plus de aromă. Aceasta poate fi o alegere bună, dacă este făcută așa cum trebuie.
Legea spune că produsele care conțin mai puțin de 0,5% alcool sunt considerate alimente. Unii comercianți marchează că este nevoie să fii major pentru a consuma produsele lor, fiindcă au peste 0,5% alcool. Alții spun că înghețata lor poate fi consumată de oricine.
În multe rețete se poate adăuga lichior sau alt tip de alcool pentru un plus de valoare, dar de multe ori intensitatea gustului este mărită de o altă aromă, una non-alcoolică. Cert este că o halbă de bere are categoric mai mult alcool decât o porție de înghețată cu alcool.
Fii atent la toleranța pe care o are corpul tău la acest produs
„Ar trebui să mănânci multe cutii cu îngheţată ca să ajungi la echivalentul a două, până la trei băuturi cu alcool standard. Probabil te vei sătura repede de gustul îngheţatei, înainte ca asta să se întâmple. Deci nu, nu te vei îmbăta‟, spune Dr. Douglas Goss (Universitatea din Ontario)
„Ca şi în cazul oricărei băuturi alcoolice, toleranţa ta la acest tip de îngheţată depinde şi de cât de hidratat eşti şi de ceea ce ai mâncat în acea zi‟, completează medicul.
Cu toate acestea, acest tip de înghețată a fost conceput pentru savoarea sa, nu cu scopul de a te îmbăta. Așadar, în principiu trebuie să fii atent la toleranța pe care o are corpul tău la acest produs.
Ce înghețată este bună de mâncat?
Ca o regulă generală, evită să cumperi înghețate care au culori aprinse sau imposibil de readus în realitate, cum ar fi albastrul cerului, dar și cele care sunt însoțite de topinguri. Alege înghețatele neambalate, care conțin mai puțin conservanți și mai puțin lapte praf sau grăsimi procesate. De asemenea, dacă vrei să nu riști deloc, poți oricând să-ți prepari acasă înghețata.