Expoziție inedită la Muzeul Casa Mureşenilor din Braşov. Ce vor putea vedea vizitatorii la „Şcoala de altădată”
La Muzeul Casa Mureșenilor va avea loc o expoziție în colaborare cu Asociația Muzeul Jucăriilor. Aici se vor regăsi aproape toate obiectele legate de școala românească din ultimii 100 de ani.
Școala românească din ultimii 100 de ani
În jur de 1.500 de accesorii școlare vor putea fi văzute la Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov. Acestea au fost fabricate în perioada interbelică și comunistă. Expoziția se numește „Școala de altădată” și încearcă să ne prezinte istoria școlii românești din ultima sută de ani.
Expoziția inedită poate fi vizitată până pe 25 august, de luni până vineri, între orele 9-17. De asemenea, curioșii pot veni și în weekend, însă doar sâmbăta, între orele 10-17. În cadrul expoziției se vor regăsi 1.492 de accesorii școlare precum: manuale școlare, uniforme școlare, creioane, bănci de școală, călimări cu cerneală și multe altele.
„În această expoziţie veţi regăsi 1.492 de accesorii şcolare fabricate în perioada interbelică şi în perioada comunistă: manuale şcolare, globuri pamânteşti, uniforme şcolare, bănci de şcoală, ascuţitori, creioane, caiete şcolare, gume de şters, stilouri, tocuri, pixuri, călimări cu cerneală, acuarele, penare, numărători, tăbliţe, ardezie de scris, cretă, matricole, ghiozdane, fotografii de epocă originale cu şcoala de altădată, diplome, insigne şi alte documente de pionieri şi străjeri, carnete de elev, planşe şcolare, oracole, reviste, jurnale şi cărţi cu tematică şcolară şi multe altele”, se arată într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES de Muzeul Casa Mureşenilor.
Expoziție inedită de biblii la Arad
Peste 1.000 de exemplare biblice din diferite perioade istorice vor fi expuse la o biserică din Arad, în cadrul evenimentului numit Muzeul Bibliei. Una dintre cărți este din anul 1240. Cei care vor vizita expoziția vor putea vedea și primele exemplare tipărite în limba română, chiar și o biblia-breloc.
Vizitatorii vor avea acces liber începând de pe 30 mai până pe 29 iunie. Programul este de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00. Muzeul Bibliei va fi deschis și duminica, între orele 14:00 și 18:00. În acest interval orar vor fi organizate tururi din două în două ore.
„Muzeul Bibliei cuprinde peste 1.000 de exponate biblice din diferite perioade istorice şi în mai multe limbi, începând cu anul 1240, ediţia lui Tyndale din 1526, primele Biblii tipărite în limba română, inclusiv Biblia-breloc purtată de Billy Graham sau prima Biblie care a ajuns pe lună sub formă de microfilm”, au transmis, vineri, organizatorii.
Proiectul este organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană, Prefectura Arad, Consiliul Județean Arad, Complexul Muzeal, Centrul Cultural Arad, Asociația Renașterea Familiei și Societatea Bibilică România. Pentru grupuri mai mari de 10 persoane, se pot face rezervări la numărul de telefon 0730 503 819.