Explozie la Ambasada României din Irak: ce transmite Ministerul de Externe de la București

de: Ciprian Ioana
01 09. 2019

O explozie a avut loc, duminică, la Ambasada României din Irak. Întregul personal a fost evacuat imediat, iar autoritățile din Bagdad au luat imediat măsurile de precauție impuse în astfel de cazuri și au înconjurat zona.

O explozie puternică s-a auzit, duminică, în Ambasada României din Irak, transmite Ministerul de Externe de la București. Agențiile de presă transmit că s-a auzit o bubuitură puternică, urmată de un incendiu.

Imediat, la fața locului au interveni polițiștii, care au format un perimetru de securitate și au încercuit zona.

Toate persoanele aflate în acel moment în interiorul clădirii au fost evacuate. Potrivit MAE, flăcările au cuprins etajul al doilea al clădirii care găzduiește Ambasada României din Irak.

Pompierii au ajuns și ei la fața locului și s-au asigurat că flăcările nu se extind. O persoană a fost rănită, dar ea se află acum în afara oricărui pericol.

Ce spune MAE despre explozia din Irak

După ce informația a apărut în presă, MAE a transmis un comunicat de presă în care a povestit ce s-a întâmplat.

Potrivit MAE, explozia s-a produs din cauza unei butelii, iar personalul a fost evacuat imediat.

„Cu referire la informațiile apărute în mass-media, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: La data de 1 septembrie 2019, la sediul Ambasadei României la Bagdad a izbucnit un incendiu cauzat de explozia unei butelii. Mai multe echipaje de pompieri au sosit la fața locului pentru stingerea incendiului și pentru a se asigura că acesta nu se va extinde. Personalul misiunii diplomatice a fost evacuat din motive de siguranță, o singură persoană a necesitat îngrijiri medicale. În acest moment, toți membrii ambasadei se află în afara oricărui pericol. Ministerul Afacerilor Externe monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu misiunea diplomatică română pentru a se asigura că atât personalul ambasadei, cât şi imobilul sunt în siguranţă”
Comunicat MAE