Explozie într-o benzinărie. Ce s-a întâmplat cu o mașină Dacia Logan. Șoferul, în stare de șoc

Explozie într-o benzinărie. Ce s-a întâmplat cu o mașină Dacia Logan. Șoferul, în stare de șoc
Explozie într-o benzinărie. Ce s-a întâmplat cu o mașină Dacia Logan. Șoferul, în stare de șoc

Nu sunt puține cazurile în care un automobil, datorită montării unor sisteme neomologate de alimentare cu gaz, a ajuns în flăcări, sau mai rău explodând și făcând victime. Este cazul și materialului de față, cu amendamentul că, sistemul de alimentare era unul omologat.

Explozie într-o benzinărie

Evenimentul tragic s-ar fi întâmplat acum patru zile, mai exact în seara zilei de 2 februarie 2020, în orașul Meleuz, regiunea Bashkhiria, în Rusia. Primele imagini, neoficiale ar fi fost făcute publice pe celebrul LIVELEAK. În imagini se vede cum un Renault Logan de culoare neagră stă la pompa de alimentare cu gaz-butan, alături de aceasta, la o altă pomă aflându-se o altă mașină. În mașina neagră nu se află nimeni, șoferul fiind în interiorul benzinăriei, să achite banii.

Ce s-a întâmplat cu o mașină Dacia Logan. Șoferul, în stare de șoc

Renault Logan a explodat la benzinaria nr.4 din Meleuz, Bashkiria. În timpul incidentului, șoferul a plătit gazul la casa de bilete, nimeni nu a fost rănit. Potrivit informațiilor preliminare, cilindrul de gaz a explodat în interiorul mașinii Renault Logan în timpul realimentării”, a declarat serviciul de presă al Ministerului rus pentru Situații de Urgență din Bashkiria.

 

Explozia nu a provocat un incendiu, așa că pompierii nu au fost chemați. Pe de altă parte, atât proprietarul mașinii în cauză, cât și vecinul de pompă, după cum se poate vedea și în imagini, au avut șocul vieții lor, dacă ținem cont de faptul că evenimentul putea să fie și mai dramatic de-atât. Așa cum spuneam, este cunoscut faptul că sistemele GPL de alimentare cu gaz-butan, unele dintre ele, sunt nesigure, dar și în cazul celor omologate se pot întâmpla astfel de tragedii. În cazul de față, rezervorul mașinii s-ar fi aprins, și asta ar fi fost cauza reală a deflagrației ulterioare.

Așa că, mare atenție, în cazul în care aveți autoturisme cu astfel de sisteme de alimentare, GPL.