28 iul. 2023 | 12:34

Explicația pentru eșecul lui David Popovici din Japonia. Doi foști înotători vorbesc despre suferința românului: ”Parcă mă împușcase cineva în apă!”

Sport
Explicația pentru eșecul lui David Popovici din Japonia. Doi foști înotători vorbesc despre suferința românului: ”Parcă mă împușcase cineva în apă!”
Explicatia pentru esecul lui David Popovici din Japonia. Doi fosti inotatori vorbesc despre suferințta romanului: ”Parca ma impușcase cineva in apa!”

David Popovici a uimit o lume întreagă în anul 2022, când a cucerit medaliile de aur la probele de 100 de metri liber și 200 de metri liber, cu un record mondial. El a mers la Campionatele Mondiale de Natație din Japonia din postura de mare favorit, însă nu a reușit să-și apare niciun dintre titluri. Doi foști înotători explică ce a pățit românul la Fukuoka.

Explicația pentru ce s-a întâmplat cu David Popovici

David Popovici și-a încheiat evoluția în Japonia, dar nu a reușit să prindă podiumul la niciuna dintre probele la care a concurat. Cel mai rapid înotător al planetei s-a clasat pe locul patru în cursa de 200 de metri liber, din postura de deținător al titlului mondial, și pe locul șase în ”proba regină” a natației, 100 metri liber, la care este recordman al lumii.

Multe persoane, în frunte cu specialiști din natație, se întreabă ce s-a întâmplat cu David Popovici la Campionatele Mondiale. Chiar înotătorul român a încercat să explice cum a ratat podiumul în proba de 200 de metri liber, deși a condus aproape toată cursa, fiind depășit pe ultimii 30 de metri. ”S-a înțeles de la sine că al meu corp și-a dat shut down“, a spus sportivul.

Explicația pentru eșecul lui David Popovici din Japonia. Doi foști înotători vorbesc despre suferința românului: ”Parcă mă împușcase cineva în apă!”

David Popovici nu a luat nicio medalie la Mondialele de Natație. Sursa foto: Profimedia

”Numai cei care au înotat în ritmul ăsta pot înțelege”

Brett Hawke, fost înotător australian, cu două medalii mondiale de argint în palmares, acum realizator al podcastului „Inside with Brett Hawke“, a dat o explicație despre ce a pățit David Popovici. Acesta s-a declarat de mai multe ori un mare admirator al românului și s-a arătat fascinat de finalurile explozive pe care le reușește în timpul curselor, când efortul e atât de mare, încât corpul „urlă“ de durere.

”Durerea pe care o simți la viteza pe care o atinge David Popovici, în a doua tură de bazin, a doua tură de 50 de metri… Numai cei care au înotat în ritmul ăsta pot înțelege despre ce vorbim aici! Eu, când eram sportiv activ, am înotat în acel ritm pentru recordul mondial. Și la a doua tură simțeam că m-a împușcat cineva în apă! Durerea m-a lovit atât de tare în a doua tură, încât, pur și simplu, n-am reușit să mențin ritmul necesar pentru atingerea recordului mondial.

Acest puști menține ritmul și după ce parcurge 75 de metri din 100, de parcă nu s-a întâmplat nimic! E ceva nemaipomenit! N-am nicio explicație pentru ce reușește să facă acest puști!“, spunea Brett Hawke într-un podcast, în septembrie 2022.

El a fost completat de Michael Klim, născut în Polonia, dar care a reprezentat Australia, cucerind șase medalii olimpice la înot pentru această țară, și care a subliniat în cadrul dialogului că David Popovici luptă și ”îmbrățișează durerea” și merge înainte.

Popovici are această abilitate de a menține o viteză incredibilă și pe a doua tură de bazin. Epuizarea nu-l afectează. E fenomenal! Pur și simplu, înoată, îmbrățișează durerea care te lovește pe finalul cursei și merge înainte“, a afirmat Michael Klim.

După eșecul de la Campionatele Mondiale specialiștii spun că David Popovici a arătat că nu este un ”robot”, lucru pe care l-a subliniar și înotătorul la finalul cursei de 100 metri liber. ”Prefer să fiu așa decât să fiu un robot perfect, care câștigă întotdeauna”. 

Pentru David Popovici, următoarea competiție majoră este Campionatul Mondial de la Doha, care se va desfășura mai devreme, în perioada 2-18 februarie 2024. Apoi, în vară, urmează Jocurile Olimpice de la Paris.

Parteneri
Ce se întâmplă când auzi cucuveaua cântând
Redactia.ro
Locatarul unui bloc, deranjat de o escortă care s-a mutat deasupra lui! Femeia l-a terorizat cu zgomotele din timpul partidelor de amor: „Am fost să discut cu ea”
Click.ro
Coșmar în parcare! Zeci de mașini vandalizate cu un mesaj bizar în Sectorul 4
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher, după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei sale
Unica.ro
De ce nu au voie cu barbă piloții. Își pot lăsa perciuni...
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Doliu în România. S-a stins un mare om de afaceri. A reușit să-și construiască un imperiu
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
Mediaflux
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Radu Vâlcan, imagini de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis prezentatorul Insula Iubirii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro