Explicația pentru carantina totală în România pe înțelesul tuturor. Când poți ieși și în ce condiții

Explicatia pentru carantina totala pe intelesul tuturor/Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

După întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban, președintele Klaus Iohannis a anunțat că vor fi introduse noi restricții pentru cetățeni. Președintele a spus că persoanele peste 65 de ani nu mai au voie să iasă afară din casă. În plus, armata va sprijini poliția pentru a asigura respectarea măsurilor, iar în cazul persoanelor care sunt în carantină sau izolare se vor folosi dispozitive electronice, astfel încât să poată fi controlate.

Explicația pentru carantina totală în România pe înțelesul tuturor

Iată care sunt declarațiile președintelui Klaus Iohannis, făcute astăzi și ce înseamnă carantina totală ce se va instaura de mâine.

  • este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădi, să încetini răspândirea infecției.
  • se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, iar ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul „stăm acasă”.
  • oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta.

Restricțiile devin obligații

  • aceste restricții devin obligații!
  • pregătirea pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, deoarece este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.
  • folosirea Armatei pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.
  • persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. (…) Pentru a le proteja, se vor introduce pentru ele restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.
  •  Aceste restricții menționate vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanță militară, ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile.
  • restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI