Explicația lui Raed Arafat. Cum s-a ajuns la un record negativ de infectări

Explicația lui Raed Arafat. Cum s-a ajuns la un record negativ de infectări
Cum s-a ajuns la un record negativ de infectări. Inquam Photos / George Călin

Șeful DSU, Raed Arafat, avertizează cu privire la intensificarea campaniilor care spun că noul coronavirus nu ar exista de fapt, motiv pentru care este nevoie de o nouă lege pentru a se putea lua măsuri. Potrivit reputatului medic, numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 este în creștere, iar în spitale nu mai sunt locuri. Mai detaliat, în continuare.

Record negativ de infectări. Anunțul lui Arafat

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a explicat, într-o intervenție televizată, că în România s-a constatat o creștere îngrijorătoare a numărului de infectări, creștere prin transmitere comunitară, care va continua dacă nu se respectă regulile.

Mai mult, oficialul declară că este nevoie de o bază legislativă pentru a se putea lua măsurile necesare pentru a împiedica diseminarea de informații false, precum că virusul nu ar exista, de fapt.

„Lipsa respectării unor reguli de către o parte din populație, de către operatori economic a dus la o creștere continuă prin transmitere comunitară. Avem creștere semnificativă continuă.

Trendul e în creștere și singura soluție e ca populația să se convingă că trebuie să respecte regulile care s-au solicitat și să nu asculte campaniile care îndeamnă să nu le respecte. Astea sunt probleme serioase care vor duce la creștere mai departe.

Din discuțiile avute cu colegii care urmăresc situația reiese că la acest moment, dacă lumea nu începe să respecte mai mult regulile și să-i respecte pe cei care le respectă, riscul de a continua să crească numărul de infectări e destul de serios“, a declarat Arafat pentru digi24.ro.

S-au intensificat campaniile „negaționiste“

Totodată, oficialul a atras atenția la campaniile de dezinformare, care pormovează ideea că noul virus nu ar exista, și din cauza cărora unii dintre cetățeni nu mai respectă regulile de siguranță.

„Ce s-a întâmplat în ultima perioadă e intensificarea campaniilor negaționiste care spun că virusul nu există sau care folosesc ideea libertății individuale, cum că orice om are dreptul să refuze să respecte regulile.

Aceste campanii au avut un efect, fiind destinate unei categorii de oameni.

Fiecare campanie a avut efecte asupra unei categorii de oameni“, a completat șeful DSU.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI