Exit Poll PSD ora 16:00 alegeri prezidențiale: Iohannis (PNL) 60%, Viorica Dăncilă (PSD) 40%

de: Madalina Moraru
24 11. 2019

Alegerile prezidențiale din această duminică au reușit să îi aducă pe români la urnele de vot, într-un număr exemplar. Datele oferite de BEC, în timp real, au arătat că până la ora 15:30, prezența la vot a fost de 34%, la nivelul întregii țări. Este un procent care îl depășește cu mult pe cel din primul tur al prezidențialelor, când s-a înregistrat o prezență de doar 25%, în rândul alegătorilor români.

Exit Poll PSD ora 16:00 alegeri prezidențiale: Iohannis (PNL) 60%, Viorica Dăncilă (PSD) 40%

Klaus Iohannis ar fi în fruntea clasamentului electoral, potrivit surselor din cadrul PSD, și ar fi întrecut-o cu câteva procente importante pe Viorica Dăncilă

Există surse din cadrul PSD care au dezvăluit pentru România TV care a fost verdictul, în ceea ce privește exit poll-ul, pentru ora 16:00, în duminica alegerilor. În cadrul turului al doilea, disputat pe 24 noiembrie, între candidații Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, actualul șef al statului ar fi obținut, până la respectiva oră, un procentaj de 60% din totalul de voturi. Candidata PSD ar avea 40% din totalul de voturi al alegătorilor români, din câte a mai fost precizat de către cei din cadrul Partidului Social Democrat. Cel mai recent exit poll îl arată victorios pe actualul președinte, Klaus Iohannis.

Deși numărul va fi unul în continuă creștere, până la ora 21:00, candidatul PSD se bazează foarte mult și pe județele Olt sau Teleorman, în care speră că va fi votată într-o cifră ceva mai mare. Și în cadrul primului tur al alegerilor electorale pentru Cotroceni, Viorica Dăncilă a primit un număr mare de voturi, din partea alegătorilor. Mai mult, până la ora 16:00, duminică, aproximativ peste șase milioane de români și-au exercitat dreptul la vot și au mers într-o cabină pentru a putea să își aleagă viitorul conducător al României.

La nivelul votului din diasporă, numărătoarea realizată în paralel de către USR PLUS, pentru Auckland, Noua Zeelandă, arăta că președintele în funcție obținuse 185 voturi, adică 89,19 %, pe când contracandidata lui, Viorica Dăncilă, avea doar 20 de voturi, și anume 10,81%, din partea alegătorilor români, stabiliți în această țară.