Exerciții pentru fese și coapse – Top 3 recomandări de la specialiști
Din ce în ce mai mulți oameni frecventează sălile de forță. Aceștia aleg să facă sport din motive diferite. Unii vor să pună câteva kilograme în plus de masă musculară și să crească în forță, lucru ce le va fi de folos pe plan mental, devenind mai încrezători în propriile forțe. Alții doresc să piardă câteva kilograme de țesut adipos pentru a putea purta hainele mult dorite. O altă parte de oameni preferă să meargă la sală pentru terapie, fiind un mod exemplar de a te descărca la sfârșitul zilei ridicând greutăți. În funcție de fiecare persoană, țelul este diferit. Dar de ce este bine să facem sport?
De ce recomandă specialiștii să facem sport?
Cu siguranță ai auzit că sportul reprezintă o componentă esențială pentru viața ta și pentru calitatea acesteia. Dar ce beneficii aduce el?
- Îmbunătățește starea fizică și mentală
În primul rând, făcând sport vei fi plin de energie. Practicarea oricărui sport are un efect benefic asupra creierul, orice fel de activitate fizică activează endorfine. Aceste substanțe se află în creier și ajută la starea ta de bine. Indiferent că mergi la sala de forță, practici baschet, volei, fotbal sau alergi, aceste endorfine vor fi activate și îți vor da o stare de bine, de euforie.
- Reduce stresul și depresia
Când ești activ mereu, minta ta este distrasă de la probleme zilnice ce pot apărea în viața ta. Aici joacă un rol important și endorfinele de care tocmai am discutat. De asemenea, exercițiile fizice reduc nivelul hormonilor ce cauzează stresul și depresia.
O oră de sport la sfârșitul unei zile obositoare poate fi extrem de benefică pe plan mental. Deși nu sunt extrem de multe studii privind influența sportului asupra depresiei, nu putem ignora beneficiile acestuia asupra sănătății mintale.
- Te ajută să menții o greutate optimă
Făcând sport, ardem caloriile în plus ce le acumulăm atunci când suntem plictisiți și mâncăm dulce. Desigur, un lucru important ce nu trebuie uitat este nutriția, joacă un rol extrem de important, mai important decât practicarea unui sport.
Exerciții pentru fese și coapse
Antrenamentul pentru piept și brațe este minunat, însă există persoane care uită de cealaltă jumătate a corpului, coapsele și fesierii. Următoarele exerciții sunt în special pentru femei, dar nici bărbații nu ar trebui să le neglijeze. Așa că, iată câteva exerciții ce garantat îți vor dezvolta mușchii coapselor și fesierii.
-
Genuflexiunile
Genuflexiunile , un exercițiu compus ce stă la baza dezvoltării unei grupe musculare pe care o parte din oameni o neglijează.
Acestea cresc mușchii coapselor în totalitate (cvadriceps, biceps femural, fesierii și chiar și gemenii). Genuflexiunile reprezintă un exercițiu greu atât din punct de vedere a formei de execuție cât și din punct de vedere al energiei depuse pentru a duce la bun sfârșit repetările.
Însă, adăugarea lui în programul de antrenament poate aduce multe beneficii:
- · Dezvoltă masa musculară a coapselor
- · Condiția fizică va fi îmbunătățită considerabil
- · Întărește articulațiile si oasele
- · Anduranța va crește și ea
- · Arde surplusul de țesut adipos
- · Mobilitate îmbunătățită
- · Dezvoltarea forței
-
Îndreptările
Este un exercițiu cunoscut datorită faptului că nimeni nu te poate ajuta, ridicarea greutății depinde doar de tine, față de alte exerciții unde ajutorul poate fi acordat de altcineva la nevoie.
Fiind un exercițiu compus, necesită un efort mare și folosirea a mai multor grupe de mușchi cum ar fi : musculatura spatelui, fesierii, bicepsul femural, bicepsul brahial, și mușchii abdominali. Executat corect, acest exercițiu este foarte benefic pentru dezvoltarea întregii musculaturi.
-
Extensii pentru coapse la aparat
Este un exercițiu foarte ușor de executat, fiind pus într-o poziție fixă de către aparat. Tot ce trebuie să faci este să execuții extensia corect și controlat, astfel încât mușchiul să beneficieze la maxim de fiecare repetare.
Aceste exerciții sunt minunate pentru dezvoltarea feselor și coapselor. Primele două fiind exerciții compuse, vor lucra mai multe grupe musculare, având beneficii mai mari pentru întreg corpul. Un lucru ce nu trebuie să îl ignorăm este nutriția. Aceasta are un rol important în refacerea țesutului muscular. Mulți specialiști susțin că nutriția este mult mai importantă decât 60-90 de minute petrecute în sală.