EXCLUSIV Declarațiile emoționante ale mamei fotbalistului care a calificat naționala Under 21 la Euro: “Am așteptat o viață acest moment”

de: Claudia Balan
17 11. 2020

Mama lui Valentin Constache, marcatorul golului în meciul cu Danemarca din această seară, a făcut mărturisiri emoționante, printre lacrimi, pentru Playtech.ro, povestind cum a trăit fiecare minut din partida de marți seară, 17 noiembrie.

Momente impresionante în casa părintească a lui Costache

Undeva, la Videle, doi părinți au stat lipiți de ecranul televizorului, cu inima în gât. Fiul lor le promisese, simțise, de fapt, că a sosit clipa când îi va face și mai mândri decât sunt. Și cum, necum, s-a ținut de cuvânt. Pentru că pe cel care a înscris golul calificării naționalei mici la Campionatul European îl cheamă Costache. Valentin Costache.

”Nu îmi vin cuvintele potrivite ca să exprim ceea ce am simțit și ce simt acum! Pentru o mamă, e fericirea supremă, e unul dintre acele momente pe care mai bine le trăiești decât poți să le povestești. Ce să zic? Ne-a plimbat așa, de la extaz la agonie, de la agonie la extaz…”, a mărturisit emoționată mama lui Costache, imediat ce s-a auzit fluierul final pe stadionul din Ploiești.

”Dacă am reușit să stau vreun moment locului? Nici gând, soțul, da, el este mai calm, dar eu, nu. Eu am strigat, l-am și certat, bine că nu mă aude. Dacă îi intra și aia, la ocazia aceea mare, era mai mult decât am fi putut visa, cred. Oricum, eu simt că am trăit toata viața pentru acest moment”, a povestit, râzând, Gina.

De la mama lui, Valentin a moștenit pasiunea pentru fotbal. Încă de pe băncile școlii, Gina Costache a fost un suporter pasionat și nu numai. Se băga fără frică la o miuță cu băieții în curtea școlii, în recreație. Iar mai târziu, ea a fost cea care a insistat și care l-a însoțit de multe ori la antrenamente, la un club școlar din Capitală, pe fiul ei, navetist în perioada junioratului.

”Când eram mic doar visam la asta!”

Valentin Costache, alături de mama sa

Gina a mărturisit că, înainte de meci, nu a vrut să vorbească, să-și sune fiul. ”Nu am vrut să pun presiune pe el, știu că nu îi place”, a explicat ea. Dar imediat după meci, la flash interviu, Valentin a mărturisit că primele persoane pe care le va suna vor fi părinții, sora și iubita lui. ”Încă nu îmi vine să cred… Nu știu, când eram mic, doar am visat la așa ceva”, au fost cuvintele fotbalistului care, deși euforic, nu știa dacă și cum ar trebui să se bucure. ”Să dea Dumnezeu să fim sănătoși ca să mergem și să facem o figură frumoasă la Euro”, a mai spus marcatorul golului care a calificat naționala de tineret a lui Adrian Mutu.

Adrian Mutu, omul care i-a dat încredere

Valentin Costache a devenit o prezență constantă în naționala Under 21, de îndată ce pe bancă a fost instalat Adi Mutu. Ba chiar a fost folosit titular în aproape toate partidele. Mutu i-a dat astfel încredere tânărului fotbalist de la CFR Cluj, care a dorit să nu-i înșele așteptările celui pe care-l consideră modelul său. Ceea ce nu știe, însă, Valentin Costache este că trecerea lui de la junior la seniori i se datorează tot actualului antrenor de la tineret. Mutu era director general la Dinamo atunci când l-a descoperit pe Costache la echipa a doua și l-a propus antrenorilor de la echipa mare.