EXCLUSIV Ce s-a întâmplat cu afacerile lui Liviu Dragnea, la un an și jumătate de la încarcerarea sa. Fiul său l-a ruinat

EXCLUSIV Ce s-a întâmplat cu afacerile lui Liviu Dragnea, la un an și jumătate de la încarcerarea sa. Fiul său l-a ruinat
EXCLUSIV Ce s-a întâmplat cu afacerile lui Liviu Dragnea, la un an și jumătate de la încarcerarea sa. Fiul său l-a ruinat

Afacerile de sute de milioane de euro ale familiei Dragnea au început să intre în faliment una câte una. Într-un singur an, fiul fostului lider PSD a dizolvat două companii care în trecut aduceau profituri uriașe.

Afacerile lui Liviu Dragnea, ruinate de fiu la un an și jumătate de la încarcerarea sa

În ultimii zece ani, Liviu Dragnea a devenit milionar în euro. A demarat o mulțime de afaceri, printre care hoteluri și firme agricole în Teleorman. Toate aceste companii aparțin, în acte, fiului său, Valentin Dragnea, iar de-a lungul anilor, familia Dragnea a primit subvenții de zeci de milioane de euro pentru aceste afaceri. În realitate însă, fostul Lider PSD a fost cel care a coordonat toate aceste afaceri, care l-au transformat într-un bărbat extrem de bogat.

Intrarea lui în închisoare a însemnat și preluarea frâielor de către Valentin, cel care acum ia toate deciziile legate de firme, consiliat telefonic de tatăl său. Însă, tânărul afacerist nu pare să se descurce prea bine, dacă ne uităm pe declarațiile fiscale depuse pentru fiecare dintre companiile familiei.

Astfel, din cele 5 firme deținute de familia Dragnea, trei dintre ele au încetat să funcționeze. Celelalte două au avut cifra mari de afaceri, însă niciun fel de profit. Au înregistrat, însă, datorii de 22 milioane de euro.

Pierderi uriașe

FERMA SALCIA S.A– Firma de cârnați a ajuns în mâinile lui Valentin Dragnea în 2014, pe când avea numai 24 de ani. În prezent, compania are pierderi uriașe
Cifră de afaceri: 10 731 420
Profit: -2 110 964
Datorii: 51 816 076

NUTRELLO GROUP
Cifră de afaceri: 39 110 573
Profit: 826 925
Datorii: 54 789 838

BUCHAREST RESIDENCE SRL
Bucharest Residence SRL este o firmă de investiții imobiliare, înființată în 2018. Asociați sunt Valentin Dragnea, firma Nutrello Group și Dragne Ilie Liviu.Conform declarației fiscale pe 2019, firma nu a întregistrat absolut nicio încasare.

Gransiloz SRL-dizolvare fără lichidare
Compania s-a ocupat mulți ani cu tot ceea ce înseamnă cultivarea cerealelor, a plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de seminţe oliagenoase. În 2017, firma a avut încasări de 39.266.122 lei, fiind una dintre cele mai profitabile afaceri ale familiei Dragnea. Între timp, din motive necunoscute, compania a fost dizolvată fără lichidare.

FERMA SALCIA DISTRIBUTION – S.R.L –
Compania a fost înființată în 2017, iar în 2019 s-a produs radierea ei, deși în cei doi ani a avut câștiguri substanȚIALE. FERMA SALCIL SRL s-a ocupat cu distribuția produselor din carne preparate tot de firma fiului lui Liviu Dragnea.