Evenimentul Zilei în varianta print se închide, după 28 de ani. Ce se întâmplă cu angajații

de: Andrei Simion
20 11. 2019

Evenimentul Zilei, varianta tipărită, se închide de la 1 ianuarie 2020, după 28 de ani de la primul număr publicat. Echipa de jurnaliști care lucrează pentru ziar își va continua activitatea în redacția online. Motivul pentru care ziarul se închide are legătură cu scăderea tirajului în ultimii ani, un fenomen cu care se confruntă toate publicațiile din România. Evenimentul Zilei vinde aproximativ 7.000 de copii zilnic.

Evenimentul Zilei în varianta print se închide

După 28 de ani de activitate, Evenimentul Zilei în varianta tipărită se închide. Proprietarul EVZ, Dan Andronic, a confirmat faptul că ziarul își va încheia activitatea la finalul acestui an, iar echipa de aproximativ 40 de jurnaliști își va continua activitatea în redacțiile online.

„S-a dublat prețul la hârtie, ziarul tipărit producea pierderi, sunt tot mai puțini cititori de la o lună la alta pentru varianta print”, a declarat Dan Andronic pentru g4media.ro

Fondat în 1992 de Mihai Cârciog, Cornel Nistorescu și Ion Cristoiu, EVZ a revoluționat piața media din România, atingând sub conducerea editorială a lui Ion Cristoiu cifre de vânzări neegalate până în prezent de vreun cotidian central. Subiectele populare, un format de prezentare a știrilor preluat din presa interbelică și poziționarea editorială anti-putere i-au adus Evenimentului zilei, în primii ani de la înființare, sute de mii de cititori și renumele de publicație critică la adresa puterii postcomuniste.

Apariția publicațiilor online a făcut ca ziarele să nu mai fie la mare căutare în ultimii ani, astfel că mai multe redacții au închis variantele printate și au ales să se concentreze doar pe online. Evenimentul Zilei se alătură, astfel, publicațiilor care nu vor mai avea ediție tipărită, începând cu 1 ianuarie 2020.