Eurovision 2023. Theodor Andrei vrea să câştige concursul. Artistul are planuri mari: „Visul meu din copilărie”

de: Sabina Anastasia
12 02. 2023

Eurovision 2023. Theodor Andrei, în vârstă de 19 ani, va reprezenta România la Liverpool în luna mai 2023. Tânărul artist are planuri mari pentru viitor și spune că, în ciuda faptului că (probabil) mulți nu cred în el, va demonstra că își poate atinge obiectivele. Eurovision a fost visul său încă din copilărie și este convins că poate obține marele trofeu.

Eurovision 2023. Cine este Theodor Andrei

Theodor Andrei va reprezenta România, în luna mai 2023, la cea de-a 67-a ediție a Eurovision. Tânărul în vârstă de 19 ani a câștigat selecția națională cu un număr de 5.230 de voturi din partea publicului. Melodia cu care i-a convins pe telespectatori să intre în competiția pentru marele trofeu poartă denumirea „D.G.T (Off and on)”.

Melodia cu care Theodor Andrei dorește să cucerească inimile de la Eurovision se numea, în primă fază, „Încredere”. Tema: „lupta dintre rațiune și instinct, un rău la care te întorci, chiar dacă ești conștient că te distruge”, spune tânărul artist. Jumătate din mesaj este interpretat în limba română, iar cealaltă jumătate în limba engleză.

Românul a compus, de-a lungul timpului, peste 100 de melodii. Are în palmares peste 200 de premii obținute la festivaluri naționale și internaționale de muzică, dintre care amintim: Premiul 3 la Festivalul „Aurelian Andreescu”, Premiul 1 la Festivalul Alexandria Pop Fest și „Premiul „Best Stage Presence” la Festivalul „Silver Yantra” din Bulgaria.

Este determinat să câștige marele trofeu de la Eurovision 2023, chiar dacă știe că (probabil) mulți nu cred în el. Nu se entuziasmează înainte de vreme, ci așteaptă să se bucure la sfârșit, potrivit spuselor sale.

„Eurovision e visul meu din copilărie”

Într-o intervenție recentă pentru presa românească, Theodor Andrei a spus că a reușit să pună în scenă tot ceea ce și-a dorit pentru a convinge publicul să îl voteze: teatru, muzică, dans. Un concept care să îmbine toate trei elemente și care să treacă de bariera ecranului, emoționându-i pe telespectatori.

„Eurovision e visul meu din copilărie. Când eram mic, mă uitam cu ai mei la fiecare finală mare de la Eurovision. O mare parte dintre oamenii cau au avut rolul de model pentru mine au fost aici.

Pentru mine, a fost un lucru imens când Mihai Trăistariu m-a jurizat la un festival de copii. Dar să-l văd și în public, la prestația mea de la Selecția Națională… Cred că aspir să mă număr și eu printre eroii mei. Și, ulterior, Doamne ajută să fiu și eu model pentru cineva, la un moment dat”, a declarat Theodor Andrei, într-o intervenție pentru ziarul „Adevărul”.

Întrebat despre așteptările pe care le are pentru etapa finală de la Liverpool, tânărul artist și-a exprimat dorința de a câștiga. Theodor Andrei lea mulțumit tuturor celor care l-au susținut, care au crezut în talentul său și l-au votat. Celor care nu l-au votat le-a mulțumit pentru ocazia de a le demonstra în ce constă „magia momentului”. Cântărețul vrea să demonstreze tuturor că are toate calitățile necesare pentru a câștiga marele trofeu Eurovision 2023.