Eurovision 2023. Cine este dansatoarea care va apărea pe scenă alături de Theodor Andrei, de fapt. Fanii sunt indignaţi

de: Ștefan R. Apostol
11 05. 2023

În această seară va avea loc a doua semifinală Eurovision 2023, moment în care România se va lupta pentru un loc în marea finală de sâmbătă, 13 mai. În acest an suntem reprezentați de tânărul de 19 ani, Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and On)“. Din păcate, prezența sa la Liverpool, precum și prestația sa din preselecțiile naționale nu au fost ferite de contestații și reacții.

În seara asta, a doua semifinală Eurovision 2023

În această seară, în cea de-a doua semifinală se vor afla ultimele 10 calificate pentru marea finală de sâmbătă. Sunt 16 cântece care vor concura în spectacolul din această seară, transmis în direct de la Liverpool Arena din Marea Britanie. Știm deja că primele 16 melodii s-au calificat pentru Marea Finală de sâmbătă. În această seară, cea de-a doua semifinală va decide ultimele 10 calificate.

Vezi și: Cea mai bună clasare a României la Eurovision din istorie. Cine a reuşit să ajungă pe locul al treilea

Cei 16 participanți vor concura, dar doar 10 dintre ei se vor califica pentru Marea Finală de sâmbătă. Spectacolul începe la ora 21:00 (ora locală), este transmis în direct de la Liverpool Arena din Marea Britanie și poate fi urmărit și pe YouTube. Gazdele sunt Julia Sanina, Hannah Waddingham și Alesha Dixon. Ordinea de desfășurare a fost decisă de radiodifuzorul și producătorul britanic BBC pe baza unei trageri la sorți de alocare, după cum urmează:

România speră la un loc în marea finală

După cum se poate observa în tragerea la sorți, România va urca în această seară a treia în semifinală, iar reprezentatul nosstru, Theodor Andrei speră să reușească să atingă această performanță. Mai trebuie reamintit că, EBU a luat decizia de a schimba procedura de vot față de anii precedenți.

În semifinale, nu vor exista jurii. Telespectatorii din unele dintre țările neparticipante vor putea acum să voteze online. Aceste voturi online vor avea aceeași pondere ca o țară participantă în ambele semifinale, precum și în marea finală. Fiecare țară și „restul lumii” va avea un set de 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 și 12 puncte de acordat.

Vezi și: Cine câștigă Eurovision 2023, profeția unei inteligențe artificiale: ce spune ChatGPT

Cine este dansatoarea care va apărea pe scenă alături de Theodor Andrei

La preselecțiile naționale, pe scena TVR, Theodor Andrei avea să câștige locul care l-a trimis în semifinala din această seară, cu piesa „D.G.T. (Off and On)“. La momentul show-lui LIVE transmis de TVR, tânărul de 19 ani era acompaniat pe scenă de două dansatoare, precum și de o trupă care a cântat LIVE.

Numai că, o nouă controversă a apărut, ca urmare a deciziei TVR de a păstra cuplul de dansatoare, printre acestea numărându-se și actuala iubită a câștigătorului, Diana Colea, care de altfel a semnat și partea de coregrafie a prestației din preselecții. Tânăra Diana Colea este studentă la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, și protagonista clipului muzical al piesei semnate de Theodor Andrei. Dar, deși aceasta semna coregrafia pentru preselețcții, se pare că TVR nu a mers pe mâna ei, schimbând total show-ul pe care artistul român îl va face pe scena din Liverpool. De altfel, Theodor Andrei explica care este noul concept artistic:

„Momentul cu care voi reprezenta România la Eurovision are o valoare conceptuală în care întâlnim o latură a poveştii diferită faţă de cea din Finala Selecţiei Naţionale. Dat fiind faptul că piesa prezintă această luptă între raţiune şi instinct şi este un rău necesar la care mă întorc indiferent de cât de tare mă afectează, eu sunt portretizat captiv, zbătându-mă, arzând prin toţi porii pentru această iubire, care rămâne doar ca o urmă în sufletul meu – totul înconjurat de energia de Rock’N’Roll.

Ca orice iubire de genul acesta – începe încet şi apoi devine un carusel emoţional care te ridică peste nori şi te lasă să cazi până te zdrobeşti. Dragostea e răspunsul la orice întrebare. Dragostea poate fi pentru oricine şi orice. Vă mulţumesc din suflet, vă iubesc în egală măsura pe toţi! Iubiţi liber! Make love not war“, declara artistul despre show-ul de la Liverpool.

Rămâne să așteptăm ora de începere a semifinalei și să vedem care va fi, într-un final, prestația românului și, implicit, care vor fi voturile date de telespectatori.