10 mai 2023 | 17:12

Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023. Ce studii are și cum a devenit cunoscut

Emisiuni TV
Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023. Ce studii are și cum a devenit cunoscut
Albumul oficial Eurovision 2023 a fost lansat!

Aseară a avut loc prima semifinală Eurovision 2023, iar 10 țări s-au calificat pentru marea finală de sâmbătă, 13 mai. România va fi reprezentantă în acest an de un tânăr de 19 ani, de altfel câștigătorul selecțiilor făcute de TVR din acest an. Joi, reprezentantul României va intra în cea de a doua semifinală, iar noi vă propunem să aflați cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023.

Marți a avut loc prima semifinală la Eurivision 2023

Ediția de anul trecut avea să fie câștigată de Ucraina, deși mulți acuzau politizarea evenimentuui muzical european. Dar, ca urmare a războiului de aici, organizatoriii evenimentului, EBU, luau decizia de a susține Euvision-ul din acest an la Londra, de altfel țara calificată a două în marea finală de anul trecut.

Așadar, anul trecut Kalush Stefania câștiga marele trofeu pentru Ucraina, iar artistul britanic Sam Ryder, era pe locul al doilea. Evenimentul de anul trecut nu a fost lipsit nici de scandaluri, iar printre actorii principali aia cestui moment s-a numărat și TVR-ul, acuzat de falsificarea unor voturi.

Vezi și: România va participa la Eurovision 2023 în a doua semifinală. Unde are loc celebrul concurs anul acesta

Dar aseară, în prima semifinală s-au calificat 10 țări aflate în competiție, printre care și reprezentanta Suedie, care în 2012 câștiga Eurovision-ul de atunci, Loreen, artista consolidându-și poziția de favorită a concursului din acest an. Irlanda a fost mai puțin norocoasă, trupa rock Wild Youth plecând acasă după ce nu a reușit să atragă suficiente voturi.

Irlanda  a eșuat să se califice la opt din ultimele 10 încercări. Continuarea acestei serii de înfrângeri va provoca o mare cumpănă sufletească în națiunea care deține recordul pentru cele mai multe victorii la Eurovision din toate timpurile, șapte în total. Ultima oară când s-au calificat a fost în 2018, când Ryan O’Shaughnessy a intrat cu piesa sa Together.

Vezi și: Marcel Pavel, mesaj dur, înainte de Eurovision: „Trimiți să reprezinte România un începător?”. Ce sfat are pentru Theodor Andrei EXCLUSIV

România va intra joi, 11 mai, începând cu ora 22:00, în cea de a doua semifinală, iar noi ceilalți sperăm la o prestație bună a tânărului Theodor Andrei. Dar, a venit momentul să vedem, de fapt, cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023.

Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023

Tânărul de doar 19 ani a fost norocul câștigător al preselecțiilor naționale, în urma votului spectatorilor și a unui juriu ales de organizatorul TVR. Theodor Andrei s-a prezentat cu melodia D.G.T. (Off and on)”, care, deși este privită cu neîncredere de mulți artiști români, ar putea să fie surpriza acestei semifinale de joi, sau cel puțin așa crede Theodor Andrei.

Vezi și: Eurovision 2023. Theodor Andrei vrea să câştige concursul. Artistul are planuri mari: „Visul meu din copilărie”

Tânărul vine dintr-un mediu artistic în care activează de ceva vreme, având în vedere și rezultatele sale de până acum. Până la momentul urcării pe scena Eurovision, în preselecții, Theodor Andrei avea deja în palmares peste 200 de premii la concursuri, festivaluri naționale și internaționale. Se poate lăuda cu premiul al III-lea la Festivalul „Aurelian Andreescu”, sau de ce nu, cu premiul „Best Stage Presence” la un festival de gen din Bulgaria.

Albumul oficial Eurovision 2023 conține piesa lui Theodor Andrei, acoustic

Pentru prestația din preselecțiile naționale, și spre surprinderea multora, Theodor Andrei primea peste 5000 de voturi din partea telespectatorilor români, care au văzut în tânărul de 19 ani șansa României de a atiunge, cel puțin, performanțele lui Mihai Trăistariu, sau de ce nu, al lui Marcel Pavel. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în semifinala de joi seara.

Albumul a fost lansat recent și este inclusă o versiune inedită a piesei „D.G.T. (Off and on)” a lui Theodor Andrei, care a transformat prima treime a piesei într-un stil acustic, cântând doar alături de o chitară acustică.

România va intra în a doua semifinală

După scandalul de anul trecut mulți și-au pus problema dacă România ar mai trebui să participe la Eurovision, multe voci din lumea muzicală românească manifestânmdu-și revolta. pe de-o parte față de acuzațiile aduse de EBU, pe de alta pe modul în care TVR a reușit să aleagă viitorii reprezentanți din ultimii ani pentru competiția eruopeană.

Nici în 2023 preselecțiile naționale nu au fost lipsite de criticile din mediul muzical, mulți punând sub semnul întrebării juriul care făcea alegerea din acest an, printre care inclusiv celebrul Marcel Pavel:

„Referitor la alegerea concurenților, din ultimii ani, totul a lăsat de dorit. Nu știu a cui a fost decizia. Păi, trimiți să reprezinte România un începător? Nu cred că este cea mai bună alegere. (…) Oricum, Eurovision a devenit un fel de Loterie.

A dispărut valoarea creației, se bazează mai mult pe imagine. Nu se mai vrea un concurs de creație, ci de imagine. Ce șanse avem, anul acesta? Habar n-am. Noi trimitem acolo concurenți care nu au experiență și pe care îi depășesc aceste manifestări culturale, privind emoțiile și responsabilitatea.

Emoțiile, dacă nu sunt pozitive, devin o mare corvoadă. În plus, nici nu știu dacă mai există spiritul acesta patriotic, să mergi la Eurovision cu sufletul deschis, să știi că alți români sunt alături de tine. Noi, românii, suntem însă cei mai tari la critici.”, a declarat Marcel Pavel.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro