14 ian. 2022 | 23:07

Europol, reacție uluitoare în cazul polițistului care a lovit 2 fetițe: „Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei”

News
Europol, reacție uluitoare în cazul polițistului care a lovit 2 fetițe: „Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei”
Europol, reactie uluitoare in cazul politistului care a lovit 2 fetite

O tragedie cumplită s-a petrecut în ultimele zile în Capitală, atunci când un polițist de 27 de ani a lovit cu mașina două fetițe, una de 13 ani și cealaltă de 11 ai, pe trecerea de pietoni. Impactul i-a fost fatal adolescentei de 13 ani, pe nume Raisa Nicoleta, iar agentul este cercetat acum pentru ucidere din culpă. Ce reacție incredibilă a avut sindicatul Europol în cazul ce a cutremurat țara, în ultimele zile.

Europol atacă Poliția Capitalei, după uciderea fetiței de 13 ani de către un agent

În urma accidentului din Capitală, care i-a fost fatal fetiței de 13 ani, ucisă de un polițist, Sindicatul Europol a prezentat un document ce relatează, în detaliu, dispozițiile șefului Poliţiei Capitalei care condiționează polițiștii care vor interveni la apelurile de urgență sau în alte situații limită.

„Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei. Când scaunul se clatină, apare disperarea și se evidențiază prostia. Șeful Poliției Capitalei, pe care nu l-a văzut nimeni în aceste zile, se „acoperă” cu hârtii pentru a-și ascunde incompetența în modul de gestionarea a activității inexistente de pregătire a polițiștilor din subordine în domeniul conducerii defensive, care poate reprezenta și una din cauzele tragicului accident.

Astfel, printr-o dispoziție vădit ilegală, condiționează polițiștii care vor interveni la apelurile de urgență sau în alte situații limită, să comunice în prealabil dispecerului despre utilizarea girofarului, iar ulterior, acesta va introduce informațiile într-o aplicație proaspăt inventată.

Iar șefii aflați în plimbare prin oraș, care vor vedea o autospecială folosind girofarul, sunt obligați să sune la dispecerat să verifice dacă este „implementată” utilizarea. Practic, în spatele fiecărui polițist care lucrează, vom avea o puzderie de șefi care îi vor verifica.

O astfel de măsură nu va face altceva decât să crească timpul de reacție și intervenție la adevăratele urgențe. Se vor crea adevărate blocaje în condițiile în care dispecerii nu fac față nici în prezent zecilor de raportări/statistici pe care trebuie să le realizeze iar singurii care vor avea de suferit de pe urma acestei birocrații sunt cetățenii aflați la nevoie.”, au declarat sindicaliștii de la Europol, potrivit celor de la Antena 3.

„Nu a existat urgenţă în misiunea poliţistului, nu!”

Vineri, 14 ianuarie, șeful Poliției a dezvăluit, la televizor, detalii despre accidentul rutier care i-a fost fatal micuței Raisa, momentul în care ea și minora de 11 ani aflată, momentan, în spital au fost lovite de mașina de Poliție.

Bogdan Berechet a explicat ce se întâmplă, în prezent, cu polițistul cercetat pentru ucidere din culpă. Tot el a explicat și motivul pentru care colegii acestuia i-au dat o geacă, imediat ce au ajuns la fața locului:

„Dumnezeu să o odihnească în pace pe Raisa şi îi doresc însănătoşire grabnică ceilalte fetițe. Poliţiştii, împreună cu procurorul de caz, au lucrat pentru aflarea adevărului. S-a dispus controlul judiciar pentru 60 de zile. Am dispus retragerea din funcţie şi punerea lucrătorului la dispoziţie.

Doresc să clarific: poliţiştii se află în misiune atât timp cât aceştia se află în timpul programului! Purtătorul de cuvânt şi procurorii au declarat azi că acesta nu era într-o misiune specială, una care să reclame urgenţă sau să justifice semnalele luminoase.

Nu s-a încercat muşamalizarea acestui eveniment, suntem primii interesaţi să se afle adevărul şi să se soluţioneze situaţia. Vom continua ancheta! Acesta avea o viteza peste limita legală. Nu a existat urgenţă în misiunea poliţistului, nu!

Nu avea pregătire specializată în astfel de situaţii, se poate clarifica totul cu privire la atitudinea poliţistului faţă de fetiţă. Urmează să clarificăm totul!

S-a încercat protejarea politisitului dat fiind temperaturile de afară! Nu a fost vorba de nimic altceva. A fost un gest de protecţie (n.r. faptul ca i s-a pus geaca pe el de către colegi)”, a mărturisit șeful poliției, Bogdan Berechet.

Polițistul care a ucis fata de 13 ani din București este anchetat în libertate. Chemat la audieri, agentul a devenit violent cu jurnaliștii și cameramani aflați la fața locului. Nu a dorit să coopereze cu presa sau să ofere detalii despre tragedia care i-a curmat viața micuței Raisa.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
Lovitură de teatru! Andreea nu a fost singura victimă a lui Mirel. Declarații incendiare
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
EVZ.ro
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la mijloc
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Capital.ro
Categoriile de pensionari care vor fi afectate de noua lege. Dumitru Costin, BNS: "Ei vor avea pensii mai mici"
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
ANAF va CONTROLA familiile! Pe 15 aprilie încep VERIFICĂRILE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro