Cărțile de identitate se modifică. Când trebuie să-ți schimbi buletinul în România și cum va arăta acesta

Cărțile de identitate internaționale care vor fi folosite în țările Uniunii Europene vor fi mai sigure și vor eficientiza identificarea la aeroport, printre alte beneficii.

Se discută de mult timp implementarea unui nou format de buletin, iar detaliile tocmai au fost stabilite de către Parlamentul European împreună cu oficialii români de la Președinția Consiliului European. Schimbările anunțate fac referire la un format al cardului de identitate similar ca dimensiuni cardul de credit. Aceasta va include o zonă de citire optică pentru preluarea datelor de către aparatele din instituțiile locale sau aeroporturi. Elementele de securitate care vor fi introduse sunt în conformitate cu standardele minime introduse de OACI – Organizația Aviației Civile Internaționale.

Pe lângă o fotografie care este previzibilă, viitorul buletin va găzdui două amprente digitale ale titularului care vor fi stocate în format digital pe un cip fără contact sau contactless, la fel ca în cazul cardurilor de credit.

Ministerul Afecerilor Interne anunţă că noile norme propuse vor îmbunătăţi securitatea acestor documente prin introducerea unor standarde minime, atât pentru informaţiile conţinute, cât şi pentru elementele de securitate comune tuturor statelor membre care le emit. Vizual, cărțile de identitate vor avea codul de țară al statului emitent în interiorul unui steag al UE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI