Eugen Teodorovici, zis și ministrul Dandy, și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale

de: Daniel Ștefan
22 06. 2019

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, și-a exprimat dorința de a candida la prezidențiale. Evident, nu e singurul din cadrul PSD care vrea asta, deci va trebui să se decidă pe cine va arunca partidul în cursa pentru Cotroceni, din această toamnă. Viorica Dăncilă a spus că susține pe oricine din PSD care vrea să candideze.

Chiar dacă premierul este și peședintele interimar al partidului, nu are putere de plină de decizie în privința desemnării candidatului la alegerile prezidențiale. Va trebui ales un singur candidat și va trebui să fie susținut de o majoritate din cadrul partidului. În plus, va trebui să fie recunoscut și de către ALDE, pentru că sunt o alianță politică, dar cei din ALDE oricum sunt de acord cu tot ce vrea PSD. Nu-și permit contrariul.

Eugen Teodorovici și-ar fi exprimat această intenți, iar Viorica Dăncilă a confirmat această informație în fața jurnaliștilor, deci nu e doar un zvon, cum a fost acum câteva săptămâni.

Eugen Teodorovici, posibil candidat la alegerile prezidențiale, dar are concurență

S-ar fi decis asta în cadrul ședinței informale de la Neptun, a conducerii PSD, acolo unde se îmbină utilul cu plăcutul, că doar e vară și toți suntem cu-n gând la muncă și altul la vacanță. Pe lângă Teodorovici, Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae și-au manifestat deja intenția de a candida la prezidențiale.

„Toţi cei care şi-au anunţat candidatura până în acest moment (vor fi sondaţi-n.r.) şi îşi vor mai anunţa candidatura până la jumătatea săptămânii viitoare. Sunt trei, cred că mai sunt colegi sau colege care vor. În democraţie trebuie să iei în calcul dorinţa fiecăruia. Într-un partid care într-adevăr îşi doreşte să câştige alegerile prezidenţiale trebuie să vedem care este cea mai bună opţiune”, a spus Viorica Dăncilă.

Deocamdată, premierul nu și-a exprimat nicio preferință, nu în mod public și ne lasă să credem că îi susține pe toți posibilii candidați:

„Premierul poate ajuta candidatul cu care vom merge, dar nu vreau să fac referire la unul dintre colegi pentru că nu ar fi corect. Vreau să fac referire la toţi colegii mei pentru că eu îi apreciez şi îi stimez pe toţi colegii şi nu aş vrea să fiu părtinitoare”.