Eugen Teodorovici și-a pus medicii din România în cap. Cum a gafat în timpul unei declarații de presă

de: Ana Chivu
10 07. 2019

Eugen Teodorovici a făcut o serie de declarații controversate în privința sistemului medical din România. Doctorii nu-l vor ierta prea curând pentru cele afirmate în cursul zilei de miercuri.

Teodorovici, gafă monumentală: „În sistemul medical lipsește calitatea umană”

Eugen Teodorovici a declarat, în cursul zilei de miercuri, că sistemului de sănătate din România îi lipsește un lucru fundamental, anume calitatea umană. Acesta a mai subliniat mai apoi că dacă ar fi efectuat un sondaj, majoritatea populației ar spune același lucru. De asemenea, ministrul Finanțelor a subliniat că același lucru lipsește cu desăvârșire și în multe alte domenii. „Ce ne lipsește? Poate ne supărăm dacă spunem așa, direct, cred că totuși calitatea umană, sau nivelul acesteia lipsește foarte mult în toate domenile și, desigur, și în sănătate. Nu vreau să văd medici care își dau diplome. Pentru medici, diploma în sine este pacientul a cărei problemă este rezolvată de medic”, a spus ministrul, informează Mediafax.

În percepția lui Teodorovici, un procent de 100% din populație ar semnala aceeași greșeală pe care o semnalează acesta și că oricât de defect ar fi sistemul, un alt fel de comportament ar fi un alt punct de plecare. „Mă uit astăzi la foarte multe zone unde s-au dat și bani de salarizare și echipamente, nu poate nimeni să nege că echipamentele zac de ani de zile, nou-nouțe, de ultimă generație la acea vreme prin magaziile multor spitale, e un fapt deja cunoscut. (…) Poți să fi un medic foarte bun, dar fără acest nivel al calității umane mai sus decât media nu cred că poți să faci ceea ce omul așteaptă de la tine”, a mai adăugat ministrul.

Gafa monumentală a lui Eugen Teodorovici care îi vizează pe toți medicii din România

Statul este dispus să sprijine sectorul Sănătății

Eugen Teodorovici a susținut faptul că statul este dispus să spijine sectorul Sănătății din toate punctele de vedere și cu toată forța. „Din mai multe motive, o dată că e obligatoriu ca cei care sunt în funcții publice să înțeleagă că unul dintre motivele pentru care sunt în acele funcții este și acesta al pacientului, al omului.

Sunt chestiuni normale, umane, între noi, între oameni”, a informat ministrul. De asemenea, ministrul a încheiat cu faptul că un efect important al investigațiilor la momentul actual îl vizează și latura economică, cheltuielile fiind diminuate considerabil cu ajutorul programelor de prevenție.