Este oficial! Nicușor Dan a făcut marele anunț. Ce se va întâmpla anul acesta cu târgul de Crăciun

Nicușor Dan a anunțat că nu va exista târg de Crăciun în București Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Veste proastă pentru milioanele de români care așteptau cu sufletul la gură sărbătorile de iarnă și târgurile care urmau să se deschidă. Din păcate, în București, situația va sta diferit față de toți anii precedenți. În cursul serii de joi, noul primar al Capitalei a explicat de ce nu va mai avea loc Târgul de Crăciun din Capitală.

„Suntem într-o situașie sanitară excepțională”

În contextul pandemiei de COVID-19, situația României este una disperată. În ultimele 24 de ore numărul de îmbolnăviri a explodat, ajungându-se la 6.481 de cazuri. Medicii și autoritățile au început să tragă semnale disperate de alarmă, astfel încât oamenii să fie motivați să se protejeze în cel de-al doisprezecelea ceas.

Într-un moment de o asemenea dificultate, Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a exclus din start desfășurarea unui târg de Crăciun în București. Acesta a explicat că ne aflăm la un pas de ce poate fi foarte rău, motiv pentru care, în acest an, autoritățile nu pot da curs unor evenimente care ar aduce creșteri și mai mari de cazuri de COVID-19.

Nicușor Dan, anunț important despre târgul de Crăciun
Târg de Crăciun din anii anteriori, Sursă foto: Inquam Photos/Mircea Manole

Vestea bună dată de Nicușor Dan este aceea că, îndată ce pandemia va dispărea, târgurile de Crăciun vor fi redeschise. Acesta a explicat că PMB va pune un spațiu la dispoziție, comercianții urmând a îndeplini niște reguli.

“Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională. Suntem în situația în care mor medici și personal sanitar, nu ne permitem să amplificam această pandemie.

În anii următori, când vom fi trecut prin această pandemie, așa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem târguri de Crăciun, (…) va fi într-un parteneriat cinstit, comercial, cu operatori privați.

Primăria va pune spațiu la dispoziție, aceștia vor plăti o chirie care poate să fie mare/ mică, o sa vedem ce va sune piața în momentul acela și la rândul lor vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale”, a spus Nicușor Dan.

De ce târgul de Crăciun de la Sibiu va fi deschis

Nicușor Dan a fost întrebat în cursul serii de ieri de ce târgul de Crăciun de la Sibiu va fi deschis în ciuda situației actuale de pandemie. Acesta a explicat că București se află într-o situație diferită, iar sistemul sanitar nu face față unor asemenea riscuri.

„Eu spun cu toată responsabilitatea: noi din punct de vedere sanitar suntem pe marginea prăpastiei, în București. Opinia fermă pe acest subiect este că nu trebuie să avem un târg de Crăciun în această iarnă”, a afirmat noul Primar General al Capitalei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI