Este oficial. Ministrul Muncii, veste excelentă pentru milioane de părinți: „Da. Vor crește alocațiile”. De câți bani în plus vor beneficia copiii

Este oficial. Ministrul Muncii, veste excelentă pentru milioane de părinți: „Da. Vor crește alocațiile”. De câți bani în plus vor beneficia copiii
Este oficial. Ministrul Muncii, veste excelentă pentru milioane de părinți: "Da. Vor crește alocațiile". De câți bani în plus vor beneficia copiii Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Violeta Alexandru a dezvăluit în cursul serii de ieri că vor crește alocațiile, acest subiect urmând să fie abordat în scurt timp în cadrul Guvernului. Ministrul Muncii afirmă că dublarea sau triplarea alocațiilor nu este o variantă sustenabilă a bugetului, iar procentul majorării nu a fost încă stabilit.

„A dubla peste noapte nu este o abordare responsabilă”

Veste bună pentru părinți și copii. Potrivit autorităților, șansele pentru creșterea alocațiilor sunt tot mai mari, astfel că ministrul Muncii a promis o majorare consistentă în viitorul apropiat. Aceasta a mărturisit că este conștientă de necesitatea acestei măsuri, însă deciziile trebuie luate în mod responsabil pentru bugetul statului, fiind nevoie de o sursă de finanțare fiabilă.

„Suntem conştienţi de decizia Curţii Constituţionale şi vom găsi o soluţie. PNL a crescut alocaţiile. Nu e vorba că nu înţelegem sau că nu suntem conştienţi că există această nevoie. Dar să dublezi… vă spun, la Ministerul Muncii în fiecare dimineaţă am proiecte PSD, două teancuri. Proiecte legislative, să triplăm să dublăm…Orice are nevoie de mai mult. Problema este că atât este bugetul şi din el trebuie să acoperi toate aceste nevoi.

A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă. Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens. PNL în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei tocmai pentru că ştim că nu este mult. Da. Vor creşte alocaţiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget”, a spus ministrul Muncii, marţi seara, la B1TV.

Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor

Violeta Alexandru a transmis asigurări cu privire la creșterea pensiilor și alocațiilor, promițând că un răspuns de confirmare va veni imediat ce Ministerul Finanțelor va finaliza bilanțul cheltuielilor după perioada pandemiei. Aceasta susține că în urma discuțiilor cu colegii săi a preferat să nu mai promită cifre, atunci când vine vorba de măriri, neștiind exact care va fi bugetul final disponibil.

Un răspuns clar cu privire la pensii şi alocaţii va veni foarte curând, când Ministerul Finanţelor va încheia bilanţul cheltuielilor şi situaţia încasărilor după această perioadă de pandemie. (…) Ministrul Finanţelor are poza cu schimbările care apar de la o zi la alta, de la o săptămână la alta, a încasărilor la buget şi a posibilităţii pe care bugetul o are după această perioadă grea.

Vă asigur că vor creşte pensiile. În momentul în care această evaluare va fi gata vom avea o comunicare în care vom arăta care este situaţia. O situaţie pe care nu au creat-o Florin Cîţu, Violeta Alexandru sau Ludovic Orban. O situaţie generată de tot ce s-a întâmplat în aceste luni. Vrem să avem o abordare responsabilă”, a spus ministrul Muncii, potrivit Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI