Este oficial! După ce au făcut istorie la Jocurile Olimpice, și-au anunțat retragerea din sport: “Acesta nu mai este un sacrificiu”

de: Violeta Badea
09 08. 2024

Doi români care au făcut istorie la Jocurile Olimpice, au făcut, de curând, un anunț extrem de emoționant privind retragerea din activitatea sportivă. După o carieră plină de realizări, aceștia au hotărât să se retragă și să se dedice unei noi etape din viața lor. Performanțele lor remarcabile la nivel internațional au fost sursa de mândrie pentru România, iar acum, după ani de sacrificii și eforturi intense, se pregătesc pentru un nou început. Despre cine este vorba? Vezi mai jos toate detaliile!

Doi români care au făcut istorie la Jocurile Olimpice și-au anunțat retragerea din sport

Ionela și Marius Cozmiuc au construit o carieră strălucită în canotaj, aducând multe medalii și distincții României. Ea a câștigat 8 medalii în cariera sa, incluzând trei titluri de campioană mondială și trei titluri de campioană europeană.

A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, iar medalia de argint câștigată la Tokyo 2020 a fost unul dintre cele mai mari realizări ale sale.

Marius, pe de altă parte, a obținut 11 medalii, inclusiv două titluri de campion european și un titlu de campion mondial. Medalia de argint de la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost un punct culminant în cariera sa, în timp ce prezența sa constantă la patru ediții olimpice subliniază angajamentul și dedicarea sa față de sport.

Ce planuri de viitor au cei doi

Decizia de retragere a soților Cozmiuc a fost anunțată cu emoție, iar Ionela va participa la Campionatele Mondiale din Canada înainte de a-și încheia cariera competițională.

Într-un interviu pentru Antena 3 CNN, Ionela a declarat: ”Sufletește încă nu mă simt pregătită, însă probabil că în timp mă voi obișnui cu ideea. Am dat canotajului cei mai frumoși ani și el mi-a dat mie cele mai frumoase rezultate, mi-a dat un soț, o familie, sunt foarte bucuroasă”.

”Dacă ar fi să o iau de la capăt știind cât de greu e și prin tot ce am trecut, aș spune da fără să stau pe gânduri. Nu ne place să spunem că am sacrificat ceva, pentru că atunci când faci un lucru de drag, acesta nu mai este un sacrificiu.”, a mai adăugat sportiva.

Marius, de asemenea, a subliniat dorința sa de a se relaxa și de a petrece mai mult timp cu familia și prietenii, după ani de competiții intense și călătorii frecvente.

”Vrem să ne relaxăm, să avem cât mai mult timp pentru noi, să călătorim, să ajungem acasă, să ne întâlnim cu familia, să petrecem mai mult timp cu ei, cu toți prietenii, că tot timpul am fost mai pe fugă,” a spus sportivul.

Citește și Sportivă notată cu nota 0 la Jocurile Olimpice de la Paris. Cum a fost posibil VIDEO!

Moștenirea lăsată în urma lor

Soții Cozmiuc nu au fost doar sportivi de excepție, dar au și făcut istorie în lumea canotajului. Prin dedicarea și realizările lor, au demonstrat că munca asiduă și respectul sunt cheia succesului.

De asemenea, au devenit primul cuplu căsătorit care a purtat drapelul României la o ediție a Jocurilor Olimpice, un moment deosebit care le-a subliniat impactul și contribuția în sportul internațional.

Retragerea lor marchează sfârșitul unei ere în canotajul românesc, dar moștenirea pe care o lasă în urmă va continua să inspire viitoarele generații de sportivi.

Citește și Mihaela Cambei aduce a opta medalie pentru România la Jocurile Olimpice. Britanicii au fost impresionați de prestația româncei. Cum au numit-o!