11 sept. 2020 | 07:59

Este oficial. Care sunt cele 24 de școli din București care vor rămâne închise. Elevii vor învăța exclusiv online

Știri generale
Este oficial. Care sunt cele 24 de școli din București care vor rămâne închise. Elevii vor învăța exclusiv online
Este oficial. Care sunt cele 24 de școli din București care vor rămâne închise. Elevii vor învăța exclusiv online

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis joi, pe parcursul unei ședințe care s-a desfășurat la Prefectura Capitalei, că 24 de școli din București vor rămâne închise, potrivit scenariului roșu prevăzut de Ministerul Sănătății.

Motivul pentru care cele 24 de școli rămân închise

Potrivit scenariului galben, alte 595 de școli se vor deschide și vor funcționa în sistemul hibrid, în care jumătate dintre elevi vor veni la școală, iar cealaltă jumătate va rămâne acasă, urmând cursuri online. În această situație, elevii vor merge la școală prin rotație.

În cazul școlilor care nu-și vor deschide încă porțile pentru elevi, motivele sunt de două feluri. La cinci dintre aceste instituții au fost înregistrate cel puțin trei cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, iar la alte 19 nu sunt finalizate lucrările de reabilitare și reparații, copiii neputând fi primiți în condiții de siguranță sanitară, potrivit Digi24.

Sursă poză: realitateadegalati.ro

În cazul școlilor unde există îmbolnăviri cu noul coronavirus, autoritățile au anunțat că acestea vor mai rămâne închise cel puțin două săptămâni, timp în care elevii vor participa la cursurile desfășurate online.

Vezi lista cu cele 5 școli în care există cazuri de COVID-19:

Vezi lista cu cele 19 școli cu probleme tehnice și cu reparații neterminate:

Câți bani vor primi părinții care rămân acasă cu copiii

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că situația deschiderii anumitor școli este incertă, motiv pentru care, unul dintre părinții care vor rămâne să supravegheze copilul are dreptul la o remunerație financiară a cărei valoare va fi 75% din salariu.

Acesta i-a adresat ministrului Muncii, la începutul ședinței de Guvern, rugămintea de a pregăti formalitățile necesare, deoarece probabilitatea ca unul dintre părinți să stea acasă cu elevii școlilor din scenariu roșu este foarte mare.

“Doamna ministru Alexandru, să fim pregătiţi cu procedurile pentru că este clar că o să avem foarte multe situaţii în care sunt părinţi care au dreptul legal, conform ordonanţei de urgenţă, ca, dacă există o situaţie în care copilul stă acasă, participă la o formă de învăţământ online de acasă, noi asigurăm plata pentru un părinte a 75% din salariu şi aici să avem toate procedurile bine puse la punct. (…)

Acum o să fie o situaţie dinamică. Situaţia în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă până la vacanţa şcolară a fost că toţi au fost online, acum e o situaţie foarte alertă în care o să apară situaţii în care două săptămâni o să trebuiască în mai multe localităţi dintr-un judeţ să asigurăm dreptul respectiv pentru prinţi pe perioada în care funcţionează suspendarea cursurilor”, i-a solicitat premierul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, potrivit Digi24.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro