Este oficial. Anunț neașteptat pentru românii care se vor caza la hotel în perioada sărbătorilor de iarnă. Ce vor fi obligați să facă la intrare

Este oficial. Anunț neașteptat pentru românii care se vor caza la hotel în perioada sărbătorilor de iarnă. Ce vor fi obligați să facă la intrare
Noi reguli pentru cazarea in hoteluri de sarbatori

Veste bună pentru românii care și-au luat adio de la vacanța de iarnă. O premieră în insustria HoReca este pe cale să transforme imposibilul în posibil. Potrivit ultimelor informații, o nouă metodă de primire a turiștilor poate fi cheia unei vacanțe în siguranță.

În ce condiții se vor face cazările în hotel

Având în vedere situația critică din România, specialiștii recomandă insistent ca cetățenii să fie prudenți cu privire la planificarea sărbătorilor de iarnă. În urma exploziei cazurilor de COVID-19, la rândul lor, românii sunt destul de temători cu privire la părăsirea locuințelor în favoarea hotelurilor sau pensiunilor de la munte.

Cu toate acestea, o veste bună se întrezărește printre toate informațiile cu impact negativ din această perioadă. Potrivit antreprenorului Dragoș Anastasiu, mulți hotelieri au decis să apeleze la efectuarea testelor rapide pentru a crește încrederea turiștilor în serviciile oferite.

Astfel, pentru prima oară în industria HoReCa, cetățenii care vor intra în unele hoteluri, vor fi testați pentru COVID-19, li se va lua temperatura și vor purta obligatoriu măști.

Pentru ca aceste măsuri de siguranță să nu fie facultative, patronii hotelurilor vor include prețurile testelor în ofertele de cazare, astfel, cine este dispus să plătească în plus, va fi sigur că beneficiază de condiții sigure.

„Măsurăm temperatura, purtăm măști, facem teste Covid la intrare și atunci mă aștept ca de Crăciun și de Revelion astfel de locații să fie cerute și să funcționeze.

Sunt unele locații noi, introducem acest lucru, spre protecția turiștilor și a propriilor angajați: testare. Sunt teste rapide, durează 15-20 de minute, costă 40 de lei, noi le avem incluse în ofertă și le facem pentru protecție.

Ele se fac de mult în alte părți, sunt țări care solicită test ca să poți să intri în țară, pe aeroporturi se face acest test rapid, pe nave de croazieră se fac aceste teste și cred că asta va fi o soluție să ne testăm, și să ne comportăm în limita legii cât de cât normal”, a explicat antreprenorul Dragoș Anastasiu, potrivit Digi 24.

Nelu Tătaru, avertisment cu privire la perioada sărbătorilor

În contextul în care virusul are o transmitere agresivă, ministrul Sănătății a reamintit în repetate rânduri că ceea ce se va întâmpla de acum înainte, inclusiv de sărbători, depinde doar de cetățeni și de responsabilitatea acestora. Pentru a observa efectele restricțiilor, cetățenii trebuie să le respecte cu strictețe.

Nelu Tătaru, despre restricțiile pe care românii trebuie să le respecte
Nelu Tătaru, despre restricțiile pe care românii trebuie să le respecte
Sursă foto: Inquam Photos / Sandor Manases

“Depinde de noi ce se întâmplă de sărbători. Haideţi să ne gândim ce e săptămâna viitoare, peste două săptămâni, trei săptămâni, Sfântul Nicolae şi până în Crăciun. Ţine foarte mult de noi.

Pentru a opri o creştere a transmiterii în comunitate, avem nevoie de cel puţin trei săptămâni în care să respectăm nişte reguli să ajungem pe un platou. Mai avem nevoie de încă trei săptămâni ca să putem scădea ca număr de cazuri.

Scăzând ca număr de cazuri avem un indice care ne permite să avem şi anumite relaxări sau reluări de activitate. În aceste condiţii, cum suntem astăzi, încă suntem la momentul în care pregătim acele momente. Ţine doar de noi”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI