Ernest Takacs are parte de experiențe neplăcute. „Când ești cu familia în parc cineva consideră că este momentul oportun să-și verse nervii pe tine”. EXCLUSIV
Ernest Takacs se pregătește de un nou sezon „Ochii din umbră” care va avea debutul sâmbătă, de la ora 22:00, pe Kanal D, intrând astfel în rândul celor mai longevivi prezentatori TV cu cele mai longevive reality show-uri din România. Deși este pe micul ecran de mai bine de 20 de ani, sunt oameni care nu înțeleg pe deplin emisiunile pe care acesta le moderează și, uneori, ajung să-l pună în posturi stânjenitoare.
Ernest Takacs are parte de experiențe neplăcute. „Când ești cu familia în parc cineva consideră că este momentul oportun să-și verse nervii pe tine”
A început să prezinte emisiunea „Ochii din umbră” în anul 2009, însă nici până în prezent nu a reușit să-i convingă pe toți cei care îl urmăresc că deși acțiunea este reală, bazată pe povești cu care oamenii se confruntă în fiecare zi, personajele sunt fictive. Astfel că, de multe ori este pus în situații în care trebuie să dea explicații pentru ceea ce se întâmplă în reality-show.
„Cele mai neplăcute experiențe sunt legate de oamenii care nu înțeleg că eu prezint un show TV și care mă asociază pe mine direct cu problemele sau frustrările lor personale. Când ești de exemplu cu familia în parc și genul de om cu un bun șimț subțire sau absent consideră oportun să-și verse nervii pe tine”, ne-a declarat Ernest Takacs.
Emisiune cu personaje fictive
Cu toate acestea, prezentatorul TV este conștient că de la un sezon la altul toți mai mulți oameni urmăresc emisiuniile moderate de el, însă nu doar pentru a empatiza și a încerca să învețe ceva din povestea expusă pe micul ecran, ci și pentru a se amuzat sau bucura de suferințele altora.
„Cred că românii empatizează cu poveștile din emisiune, pur și simplu urmăresc doar să se amuze sau poate să se bucure că e cineva într-o situație mai proastă decât a lor, dar sunt ferm convins că și din alte motive”, ne-a mai mărturisit vedeta Tv, care, deși știe că este o emisiune cu personaje fictive, încearcă să trateze toată situația ca și cum ar fi 100% reală.
„Ține de implicare. În fiecare poveste prezentată, cineva cu siguranță se regăsește și trebuie să fii calculat și echilibrat când emiți păreir și dai sfaturi pentru că poți influența. E o responsabilitate ce te obligă să fii serios”.
Nu vrea să audă de rețelele de socializare
Cu toate că în acești 20 de ani de când face televiziune s-a confruntat cu tot felul de situații, mai mult sau mai puțin plăcute, Ernest mărturisește că îi place să interacționeze cu oamenii și nu prin intermediul rețelelor de socializare, așa cum poate o fac multe dintre vedetele TV sau artiștii din România, ci față în față.
„Eu interacționez direct cu oamenii. Face to face. Nu neg utilitatea acestor rețele de socializare. Bravo celor care folosesc și exploatează la maxim genul acesta de software. Dar nu mă atrag pentru că postările și pozele, filmulețele legate de influenceri, oameni care stabilesc trenduri, etc. nu îți redau în totalitate viața acelor oameni.
Vezi doar partea frumoasă, cosmetizată, gândită. E real, dar e doar parțial. Și mulți oameni consumă mult timp și energie încercând să ducă o viață cât mai apropiată de această iluzie în loc să fie ei înșiși. E trist când imităm și nu inovăm”, ne-a mai povestit Ernest.
Lumea continuă să-l asocieze și cu „Big Brother”
Ernest și-a început cariera de moderator în 2004, cu emisiunea „Fă-ți bagajele”, iar un an mai târziu, în 2005 a cunoscut succesul cu „Trădați în dragoste”.
Din 2009 face parte din echipa Kanal D, unde a început cu reality show-ul „Ochii din umbră”, apoi cu „Pe banii părinților”, iar din 2019 are în paralele, pe lângă „Ochii din umbră” și emisiunea „În căutarea adevărului”.
Cu toate acestea, Takacs continuă să fie asociat cu primul reality-show din România, „Big Brother”, emisiune la care a participat pe când avea doar 18 ani.
„Încă mai este prezent „Big Brother” în memoria oamenilor. E amuzant când te opresc oamenii și îți povestesc cum se uitau la „Big Brother” pe furiș căci erau copii la vremea respectivă și părinții nu îi lăsau să se uite.”, ne-a mai povestit Ernest, amuzat de situație.