11 oct. 2021 | 12:16

Episcopul Devei și Hunedoarei, în stare gravă la ATI după infecția cu Covid-19. Gestul la care au recurs apropiații săi

Sănătate
Episcopul Devei și Hunedoarei, în stare gravă la ATI după infecția cu Covid-19. Gestul la care au recurs apropiații săi
Epsicopul Devei și al Hunedoarei, internat la ATI după ce s-a infectat cu Covid-19

Veste tristă în rândul Bisericii Ortodoxe Române, după ce Preasfințitul Gurie, episcopul Devei și Hunedoarei s-a infectat cu Covid-19, starea sa fiind una gravă. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, se află internat la ATI, în timp ce medicii depun toate eforturile pentru a-i salva viața.

Credincioșii se roagă pentru salvarea episcopului

Update: Potrivit managerului spitalului, părintele Gurie se află în stare stabilă și este conștient: „Pacientul a fost internat vineri, iar de sâmbătă este la ATI, pe mască de oxigen. Starea sa de sănătate s-a ameliorat, acum este mai bine. E conştient”, a transmis dr. Emil Stoica Mariş.

Preasfințitul Gurie se află într-o stare gravă după ce a contactat noul coronavirus. Potrivit ultimelor infirmații, preotul se află internat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Deva, acolo unde medicii încearcă să-i salveze viața. Pentru a-i fi aproape în aceste momente de cumpănă, un coleg de al episcopului a inițiat o rugăciune colectivă pentru salvarea sa la care au participat zeci de enoriași care îl iubesc și îl apreciază pe Preasfințitul Gurie, potrivit antena3.ro.

Un alt eveniment medical similar a fost anunțat în București, la Biserica “Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, acolo unde părintele Vasile Ioana s-a infectat cu Covid-19. Potrivit mesajului transmis către credincioși, preotul s-a izolat departe de București, urmând un tratament adecvat, alături de rugăciune.

”Sunt izolat departe de București, în casa bunicilor unde am crescut, pentru că sunt bolnav, am COVID. Vreau să vă trimit de aici un mesaj de încurajare și speranță. Puteți să treceți prin această boală fără să ajungeți la spital.

Știința și credința ajută omul să se vindece! Nu vă speriați! În momentul în care aveți ”bateria” de tratament prescrisă de medic acasă deja, știți că vezi lua tratamentul imediat ce sunteți bolnav, aveți o pace în suflet!

Nu vă temeți de nimic! Dumnezeu nu ne lasă! De aceea, consider că e esențial să avem credință în Dumnezeu și să luăm Sfintele Taine din iubirea lui Dumnezeu, el nu ne lasă! Trebuie doar să îi cerem ajutorul! Rugăciune, credință și medicație de la medic. Toate acestea vă vor vindeca!”, și-a început preotul mesajul.

Cu ce simptome se confruntă

Părintele Vasile Ioana a povestit cu sinceritate problemele medicale apărute în urma infecției, dar susține că are încredere în știință și în Dumnezeu. Mai mult, preotul le recomandă oamenilor să nu fie indolenți și să amâne mersul la medic și adoptarea unui tratament corespunzător.

“Eu sunt la jumătate, am uneori dificultăți de respirație, mai transpir, însă am speranță că Dumnezeu nu mă părăsește! Dumnezeu este cu mine, Dumnezeu ne ajută să trecem prin boală, dar nu trebuie să fim indolenți! Indolența a umplut spitalele! Indolența noastră, nepăsarea noastră și neatenția noastră!
Rețineți! Medicul vă va prescrie antiviral, antibiotic, antitermic, anticoagulant și întărirea sistemului imunitar prin vitamina C, vitamina D, zinc, coercitină și așa mai departe.

Nu uitați! Știința și credința ne vor vindeca împreună! Acestea nu se exclud. Amândouă ne ajută să ne vindecăm sufletește și trupește. Vă voi mai da și zilele următoare vești de aici, voi face un jurnal cum trec eu prin COVID.

În momentul de față, am momente în care am puseuri de temperatură, dar îmi iau tratamentul și mă simt bine. Nu îmi este frică. Știu că Dumnezeu este cu mine și îmbin știința medicală cu credința în Dumnezeu. Am nădejde că Dumnezeu mă va duce înapoi în biserica mea”, a povestit părintele Vasile Ioana.

Ascultă mesajul de încurajare al părintelui Vasile Ioana:

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Vreme tumultuoasă în România. Schimbări uriașe de la o zi la alta
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Capital.ro
Horoscop Luna Nouă în Taur 2024: Momentul magic în care dorințele se împlinesc. Zodiile care se îmbogățesc
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se DAU 12.000 de lei de la STAT. Ce TREBUIE să scrie în CERERE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro