Epidemiolog celebru, avertisment înfricoșător despre o nouă pandemie. În cât timp va lovi Bucureștiul

Octavian Jurma, avertisment despre o noua pamdemie

Medicul epidemiolog, Octavian Jurma, trage un semnal de alarmă cu privire la efectele răvășitoare pe care urmează să le aibă noua tulpină din Marea Britanie asupra României. Potrivit cercetătorului, în scurt timp, cea mai mare parte din cazurile Covid-19 prezente în Capitală vor fi cu noua versiune de Covid-19, mult mai contagioasă față de cea inițială. Pentru a preveni o tragedie, Octavian Jurma oferă câteva recomandări de prevenție.

Perioada sărbătorile, nefastă pentru transmiterea Covid-19

Octavian Jurma a explicat în cadrul unei intervenții la Digi24 despre pericolul care pândește țara noastră, îndeosebi Capitala. Potrivit medicului, până în luna martie, Bucureștiul va fi lovit de o așa numită „nouă pandemie”, care va acționa din prisma noii tulpini de Covid-19, mult mai contagioasă și posibil mai agresivă decât cea actuală.

Astfel, 60% din cazurile de Covid-19 vor fi reprezentate de noua tulpină apărută în Marea Britanie și transmisă și în celelalte țări din Europa.

„E important să se efectueze secventierea și în marile orașe: Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, pentru că sentimentul meu este că perioada de sărbători a omogenizat distribuția acestui virus în țară.

E că și cum ar fi debutul unei noi pandemii, tehnic vorbind o putem consideră o nouă pandemie peste vechea pandemie”, a declarat Octavian Jurma, potrivit sursei menționate.

Epidemiologul recomandă insistent înăsprirea restricțiilor, astfel că este iobligatorie reducerea cu orice fel a cazurilor Covid-19.

„Ce trebuie sa facem este să reducem numărul de infectări cu orice preț”, oferind în acest context exemplul Israelului care a suspendat toate zborurile cu pasageri pentru a evita transmiterea noii tulpini de Covid-19.

Medicul le-a recomandat persoanelor vaccinate să rămână în casă după vaccinare cel puțin o săptămână, timp în care organismul să producă anticorpi.

Mai multe persoane din România au fost testate pozitiv cu noua tulpină

Previziunile înfricoșătoare ale medicului Octavian Jurma vin la scurt timp după ce două persoane au fost testate pozitiv cu noua tulpină la Institutul Matei Balș. Ulterior, alte nouă persoane cu care a intrat în contact unul dintre pacienții pozutivi au fost și ele confirmate cu tulpina din Marea Britanie.

De asemenea, Scoala nr.28 din sectorul 2 al Capitalei este sub monitorizarea atentă a autoritățile, după ce un angajat al instituției a fost testat pozitiv cu noua tulpină din Marea Britanie. Ulterior, alte patru persoane din rândul angajaților așteaptă rezultatul testelor. Între timp, instituția s-a închis, urmând a fi luate pe parcurs noi măsuri de prevenție.

„Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație, care este fără îndoială îngrijorătoare. Sunt convins că se va întruni și Grupul tehnico-științific de pe lângă CNSU.

S-a luat deja decizia închiderea școlii. Partea de secvențiere genomică pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină va dura câteva zile, o săptămână. Până atunci, DSP are în atenție cu prioritate această situație din Școala Gimnazială 28 din Sectorul 2”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI