Emmanuel Macron rămâne președintele Franței. Ce spune Marine Le Pen despre pierderea alegerilor

Emmanuel Macron rămâne președintele Franței. Ce spune Marine Le Pen despre pierderea alegerilor
Emmanuel Macron a fost ales din nou de cetățenii Franței!

Emmanuel Macron a fost din nou ales de cetățeni! Marine Le Pen a pierdut alegerile prezidențiale din Franța în fața lui Macron. Cu toate astea, ea susține că voturile primite de ea înseamnă că foarte mulți francezi își doresc o schimbare profundă. „Le mulțumim milioanelor de oameni care au venit să ne voteze. Ne-au demonstrat că avem o forță extraordinară”, a spus Marinel Le Pen. Ce mărturii a mai făcut aceasta?

Emmanuel Macron, ales din nou de cetățeni: ce spune Marine Le Pen despre eșec?

Marine Le Pen a pierdut alegerile prezidențiale din Franța, dar cu toate astea susține că a realizat că voturile primite de unii cetățeni înseamnă că există dorința de schimbare.

Ea a mulțumit oamenilor pentru că au demonstrat că există o forță exterioară impresionantă. De asemenea, cea din urmă a subliniat că nimeni nu trebuie să mai lase teama să fie pe primul loc, lucru dovedit prin voturile care i-au revenit.

„Le mulțumim milioanelor de oameni care au venit să ne voteze. Ne-au demonstrat că avem o forță extraordinară, ne simțim întăriți care urmare a acestor alegeri.

Iată cum am reușit să-i decredibilizăm pe toți cei care ne spuneau că vom dispărea de pe scena politică din Franța și din Europa. Votul de astăzi este al oamenilor care își doresc o schimbare profundă a Franței.

Nu trebuie să ne mai lăsăm teama să ne cuprindă. Trebuie să ne dăm seama cât suntem de puternici, votul primit este expresia dorinței de a schimba tot ceea ce se întâmplă în Franța”, a spus Marine Le Pen.

„Mă bucur să lucrăm în continuare pentru construirea unei Europe puternice”

Președintele României l-a felicitat în cursul serii de duminică pe Macron pentru realegerea sa ca președinte. Șeful statului nostru i-a transmis că se bucură că va lucra în continuare pentru consolidarea parteneriatului strategic bilateral pentru construirea unei Europe puternice.

„Mă bucur să lucrăm în continuare pentru consolidarea Parteneriatului Strategic bilateral, pentru construirea unei Europe puternice, solidare și o cooperare sporită pe Flancul Estic al NATO”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Președintele Franței a reușit să se impună în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale franceze în fața candidatei de extremă dreapta. Emmanuel Macron a obţinut 57,6%, iar adversara este acreditată cu 42,4%.

Un alt sondaj care a fost efectuat la ieşirea de la urne de Institutul Ifop la cererea cotidianului Le Figaro îl creditează pe Emmanuel Macron cu 58% din voturi şi pe Marine Le Pen cu 42%.