Emma Răducanu, jignită grobian de un prezentator TV pentru că e româncă. Ce a îndrăznit să spună despre ea

Emma Răducanu, jignită grobian de un prezentator TV pentru că e româncă. Ce a îndrăznit să spună despre ea
Emma Raducanu, jignita grobian de un prezentator TV pentru ca e romanca. Ce a indraznit sa spuna despre ea

Emma Răducanu a avut un parcurs fenomenal în cadrul turneului de Grand Slam US Open, după ce a ajuns în finală, acolo unde va juca cu jucătoarea din Canada Leylah Fernandez. Deși a câștigat simpatia a milioane de oameni din toate colțurile lumii, un celebru prezentator TV i-a ironizat originile.

Un prezentator TV britanic a desființat-o pe Emma Răducanu pentru originile ei române

Emma Răducanu a trecut prin momente stânjenitoare în ultimele zile, după ce a fost jignită de un celebru prezentator TV din Marea Britanie. Finalista de la US Open 2021 a fost luată peste picior de către Adil Ray.

Prezentatorul britanic de televiziune Adil Ray, moderatorul emisiunii Good Morning Britain, a stârnit vâlvă în mediul online. Vineri, 10 septembrie, vedeta britanică a postat un mesaj scandalos pe contul său oficial de Twitter referitor la tenismena Emma Răducanu, jucătoarea cu origini românești care reprezintă Marea Britanie la turneul din New York.

„Dacă joci într-o finală de tenis eşti britanică, dacă lucrezi în construcţii/ curier/ chelneriţă etc eşti româncă”, a sunat postarea scandaloasă a prezentatorului englez Adil Ray.

Internauții nu au rămas indiferenți la mesajul lui Adil Ray, luându-i apărarea sportivei de numai 18 ani:

„Ca de obicei, domnul Ray încearcă din nou să stârnească o discuţie despre rasă unde nu există aşa ceva.

Absurd. Sugeraţi că Răducanu nu este britanică? Sau că românii care muncesc în UK nu sunt români?

Murray este britanic atunci când câştigă, scoţian când pierde”.

Îmi aminteşte de gluma folosită de un comediant despre Zinedine Zidane. Când înscrie/câştigă: Este francez, este campionul nostru. Când greşeşte: Nu, el nu este francez ca noi. Este din Algeria”.

Emma Răducanu, 18 ani, a ajuns în finala de la US Open 2021

La numai 18 ani, Emma Răducanu a făcut istorie la US Open. Jucătoarea de tenis din Marea Britanie ocupă locul 150 în clasamentul WTA, iar sâmbătă, 11 septembrie, de la 23.00 se va difuza finala turneului de la New York. Britanica o va întâlni pe canadianca Leylah Fernandez.

Sportiva din Canada are de 19 ani și s-a clasat pe locul 78 în topul WTA. Cele două au reușit să facă un adevărat spectacol pe terenul de tenis, dezvăluind că noua generație vine puternic din spate.

Finala de la US Open 2021 este primul eveniment în care două adolescente se luptă într-un turneu major pentru trofeu, după ce Serena Williams a câștigat în fața elvețiencei Martina Hingis la US Open din anul 1999.

Dacă Emma Răducanu va câștiga finala de la US Open va deveni cel mai bine clasată jucătoare britanică și va urca pe poziția 24 în clasamentul WTA.

Urmăriți Playtech.ro și pe