Emma Răducanu, decizie radicală după ce a fost hărțuită. Ce a hotărât jucătoarea britanică

Emma Răducanu, decizie radicală după ce a fost hărțuită. Ce a hotărât jucătoarea britanică
Emma Răducanu are parte și de latura mai puțin plăcută a celebrității, jucătoarea britanică fiind nevoită să ia o decizie radicală

Emma Răducanu, decizie radicală după ce a fost hărțuită. Jucătoarea britanică cu origini românești a devenit faimoasă după ce a reușit să câștige US Open, toamna trecută, venind din calificări. Dar celebritatea a venit cu un preș nedorit, sportiva de 19 ani fiind hărțuită de un fost curier care i-a identificat adresa de acasă. Emma Răducanu, care a adunat deja o avere din tenis, dar mai ales din contractele de imagine și de sponsorizare pe care le are, a luat o hotărâre clară după incidentul prin care a trecut.

Emma Răducanu, decizie radicală după ce a fost hărțuită

Emma Răducanu, decizie radicală după ce a fost hărțuită. Jucătoarea britanică a devenit o persoană faimoasă în toată lumea după ce a câștigat US Open 2021. Dar, celebritatea vine „la pachet” și cu părțile sale mai puțin plăcute.

Emma Răducanu și părinții săi, Ian și Renee, locuiesc într-o casă din Bromley, Kent, în sud-estul Londrei, pe o străduță liniștită, departe de traficul aglomerat din centrul metropolei. Dar tihna căminului a fost spulberată de Amrit Magar (35 de ani), un fost curier de la Amazon. Acesta i-a găsit adresa și a început să-i lase anumite atenții precum bilețele, flori și chiar decorațiuni de Crăciun. El a furat chiar și un pantof de-ai tatălui Emmei, ca „suvenir”, crezând că îi aparține jucătoarei.

După ce a văzut-o pentru prima dată la televizor, evoluând pe teren, bărbatul care este căsătorit ar fi călătorit în suburbia londoneză unde Emma Răducanu locuiește cu părinții ei, cerând străinilor indicații către casa ei. El a lăsat un bilet în care scria că celebra tenismenă merită „dragoste adevărată”, iar pe alt bilețel a desenat o hartă care ilustrează cele 23 de mile pe care le-a parcurs din Edgware, în nordul Londrei, până la casa ei, în speranța de a o întâlni.

Ce a hotărât jucătoarea britanică

Emma Răducanu s-a declarat îngrozită de cele întâmplate, declarând polițiștilor că acum se uită mereu peste umăr când iese afară.

„După ce s-au întâmplat toate acestea sunt speriată. Sunt îngrozită când ies afară, mai ales dacă sunt singură. Simt că mi-a fost luată libertatea. Mă uit în mod constant peste umăr. Mi-e teamă că s-ar putea repeta. Nu mă simt în siguranță în casa mea, deși acolo ar trebui să mă simt protejată.

Sunt îngrijorată din cauza stresului provocat de hărțuitor. Vreau să mă mut într-o nouă casă, mai sigură. Mi-e teamă că ar putea veni din nou, având în vedere că știe unde stau”, a declarat Emma Răducanu, potrivit celor de la Daily Mail.

Nu se mai simte în siguranță

Chiar dacă hărțuitorul a fost reținut de poliție și își va afla sentința în curând, Emma Răducanu a luat o decizie radicală. Conform The Sun, jucătoarea de 19 ani a decis să se mute din vechea locuință, într-una dintr-un ansamblu rezidențial securizat. Numărul 13 mondial vizează un complex de locuințe încă nenominalizat unde prețurile unei case ajung și la 15 milioane de lire sterline.

„Ea caută un loc dotat cu camere video și sisteme de securitate, dar are și bodyguarzi cu ajutorul cărora să se poată deplasa în siguranță. Este foarte probabil ca să-și invite părinții să stea împreună cu ea, în noua locuință”, a dezvăluit o sursă pentru publicația citată.

Emma Răducanu, care este nominalizată și la Premiile Laureus la categoria „revelația anului”, a câștigat deja aproximativ 3 milioane de dolari din tenis. Dar cele mai bănose contracte sunt cele încheiate pentru a fi imaginea unor branduri de lux precum Dior, Tiffany&Co, Evian, British Airways sau Vodafone. Presa britanică a scris că valoarea contractelor ar depăși 10 milioane de lire sterline, circa 13 milioane de euro.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe