„Teza premierului Nicolae Ciucă este plagiată”. Ce a descoperit Emilia Șercan în lucrare

„Teza premierului Nicolae Ciucă este plagiată”. Ce a descoperit Emilia Șercan în lucrare
Nicolae Ciucă, premier România

Apar informații compromițătoare despre premierul Nicolae Ciucă. Potrivit acuzațiilor făcute de o celebră jurnalistă, teza de doctorat a premierului este plagiată. Astfel, lucrarea de referință din CV-ul impresionat al unuia dintre cei mai importanți oameni ai României este, într-o mare parte, rezultatul „inspirației” din alte două teze de doctorat susținute anterior de alți colegi ai premierului, studenți la Universitatea Națională de Apărare “Carol I”. Ulterior acuzațiilor făcute, Nicolae Ciucă a oferit și un răspuns.

Premierul Nicolae Ciucă „defilează” cu o teză de doctorat plagiată

În urmă cu puțin timp, jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru demascarea altor persoane publice, care și-au câștigat anumite funcții importante în stat pe baza unor teze de doctorat plagiate, a publicat pe pagina sa de Facebook o postare extrem de compromițătoare pentru premierul României.

Aceasta susține că informațiile transmise de ea reprezintă rezultatul unei munci asidue, neexistând îndoieli în acest sens. Astfel, Nicolae Ciucă este acuzat cu privire la lipsa de orginalitate a tezei de doctorat, apelând la plagiere, asemeni modelului altor politicieni ai României.

„Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, este plagiată. Astăzi, pot să prezint dovezile adunate cu multă migală care atestă că cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei sunt plagiate.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Dincolo de plagiatul în sine, lucrarea nu este un produs de cercetare științifică. Nu are o metodologie, un corpus și o cercetare propriu-zisă. Accesul la teză l-am primit în decembrie 2021, după trei solicitări scrise făcute la Biblioteca Națională începând cu luna mai 2021. Săptămâna trecută am primit acces și la Biblioteca UNAP.

Într-o declarație pe care premierul Nicolae Ciucă mi-a transmis-o aseară, susține că teza sa de doctorat “a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”.
#romaniaplagiata #doctorinimpostura”, a transmis jurnalista, potrivit sursei citate.

După cum se poate observa, pe lângă acuzațiile privind infracțiunea legată de plagiere, jurnalista susține că, respectiva teză de doctorat nu corespunde nici din punct de vedere al tipului de conținut, nefiind caracterizat drept „produs de cercetare științifică”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI