17 nov. 2019 | 10:35

eMAG | Veste importantă pentru toți șoferii. Ce trebuie să aibă zi de zi la ei

Știri generale
eMAG | Veste importantă pentru toți șoferii. Ce trebuie să aibă zi de zi la ei

Potrivit meteorologilor, iarna începe să își intre treptat în drepturi, începând de luni. Așadar, începe o perioadă complicată pentru șoferii care trebuie să fie mereu pregătiți de orice. În primul rând, mașinile trebuie eschipate corespunzător cu cauciucuri de iarnă, iar conducătorul auto trebuie să aibă mereu asupra sa asigurarea obligatorie RCA. Husa cu încîlzire pentri scaune, spray-ul pentru dezghețat încuietorile, racleta sunt și ele câteva dintre accesoriile potrivite atunci când pleci la drum. Toate acestea și multe altele se pot comanda la un click distanță de pe eMag.

eMAG oferă cele mai bune prețuri la Anvelope

Dacă nu ai reușit încă să îți schimbi anvelopele de vară cu cele de iarmă, a cam sosit timpul să o faci. Pentru un set nou de cauciucuri, ai cele mai bune reduceri pe eMag și chiar poți plăti aproape cu până la jumătate din prețul de listare. Iată ce producători au prețurile cele mai mici și cele mai bune, AICI.

Nu are cine să îți monteze cauciucurile? Tot pe eMag găsești soluția! Ai oferta și la pachetele de montaj și echilibrat roți. Pachetele promoționale pot fi achiziționate de AICI.

Accesorii auto la eMAG

Reducerile de 50% vizează și alte categorii de produse, nu doar pneurile. Sunt disponibile la eMAG în acest moment o mulțime de modele de camere auto dvr care pot filma tot timpul atunci când conduceți, pentru a avea dovada video în cazul în care sunteți martor sau ați luat parte la un incident auto. Camerele auto DVR au devenit foarte accesibile ca preț și utilitatea lor e incontestabilă. În plus, în oferta mai găsiți prețuri reduse și pentru sistemele de navigatie GPS, dar și playere auto sau oferte avantajoase de asigurări. Pe toate le gasiti AICI.

Pentru toți cei care vor să își încheie asigurare RCA, acum totul este mult mai simplu.

Pentru a compara polițele RCA și a alege cel mai bun preț, accesează următorul LINK AICI.

Dacă închei asigurare RCA la eMAG, ai posibilitatea să aleg online cea mai ieftină variantă, în plus livrarea poliței este gratuită oriunde în țară și poți să plătești cu cardul.

Polița poate fi activată imediat după ce efectuezi plata și este trimisă prin email. Ea poate fi printată și utilizată chiar din acel moment.

Calculatorul online asigurare RCA eMAG poate fi accesat AICI.

Asigurare RCA de la eMAG

Dacă nu ai o asigurare RCA valabilă sau îți expiră în curând, cea mai simplă modalitate este să o închei online. Este dificil să te interesezi la diverse societăți de asigurări ce preț are asigurare RCA, în funcție de datele tale.

Din acest motiv, asigurare RCA eMAG online îți pune la dispoziție AICI un formular de calcul online, cu ajutorul căruia vei afla simplu și rapid cât te-ar costa o asigurare RCA  la cele mai serioase companii de asigurări din România.

Dacă ai încheiat o asigurare RCA și ești implicat într-un accident rutier produs din vină proprie, cei prejudiciați primesc despăgubiri de la asiguratorul tău pentru daunele materiale sau pentru vătămări corporale suferite.

La fel, dacă ești parte vătămată într-un accident rutier, vei fi despăgubit de asiguratorul vinovatului dacă acesta are o asigurare RCA.

Toți proprietarii de vehicule sunt obligați prin lege să încheie o asigurare RCA  și să aplice pe parbriz vigneta primită odată cu încheierea unei asigurări RCA.

Daca deții un autovehicul și nu închei asigurarea obligatorie RCA sau nu o menții valabilă în mod continuu, săvârșești o contravenție sancționabilă cu: amendă de la 1000 RON la 2000 RON, reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare/înregistrare, până la prezentarea documentului privind încheierea asigurarii RCA.

Modificări majore la asigurările RCA. Șoferii prudenți vor avea discount de până la 50%

Șoferii prudenți vor primi până la 50% reducere la polițele RCA. Cei agresivi, însă, vor plăti cu până la 180% mai mult.

Legea spune că șoferii care nu produc accidente vor plăti polițe RCA mai mici cu 50%, deși bonusul propus inițial era de doar 32%, dar ca cei care se fac vinovați de producerea accidentelor vor plăti mai mult, dar nu dublu, așa cum se propusese inițial.

Cei care au un comportament adecvat în trafic primesc un discount de 50% la clasa de bonus 8. În ceea ce priveste categoria persoanelor care fac accidente, acești șoferi vor fi „malusați” pana la nivelul de 180%.

Pe lângă sistemul bonus malus care îi pedepsește pe șoferii inconștienți și îi ajută pe cei civilizați, lege ASF aduce și alte prevederi: un tarif de referinţă, o instituţie cu noi responsabilităţi – Biroul Asigurătorilor Auto din România, și conceptul factorului N.

Sunt însă și chestiuni neclare. Una dintre ele ar fi decontarea directă și posibilitatea clienților de a-și aleage singuri locul în care vor să își repare mașina.

Pentru a compara polițele RCA și a alege cel mai bun preț, accesează următorul LINK AICI.

Ce spune legea RCA. Ce trebuie să ştie şoferii. Preţ uriaş pentru cei care au produs accidente

Potrivit unui comunicat emis de USAR, companiile membre își vor concentra în continuare eforturile în vederea creșterii calității serviciilor oferite și a transparenței în raport cu consumatorii. Ce trebuie să știe consumatorii despre legislație RCA

Ce este sistemul Bonus-Malus:

Conform sistem Bonus-Malus, la înnoirea poliței RCA, șoferii disciplinați în trafic pot primi reduceri de până la 50%, în timp ce șoferii care au produs accidente rutiere vor fi penalizați, suportând o majorare a costului poliței RCA de până la 180%.

O altă prevedere importantă vizează aplicarea sistemului Bonus/ Malus: pentru persoanele fizice se va aplica aceeași clasă de Bonus, respectiv Malus – “cea mai favorabilă” – pentru toate mașinile pe care le deține.  Diferența este că se va lua în calcul proprietarul, nu mașina.

RCA Decontarea directă:

Decontarea directă presupune ca reparația să fie plătită de către asigurătorul RCA al păgubitului, care își va recupera prejudiciul de la asigurătorul șoferului vinovat.

RCA Reduceri de primă pentru persoane cu deficiențe locomotorii:

Un element important, sistemul de corectare a tarifului de primă permite acordarea de către asigurători a unor reduceri persoanelor cu deficiențe locomotorii.

RCA Constatarea prejudiciilor:

Termenul pentru constatarea prejudiciilor de către asigurătorul RCA este de trei zile lucrătoare.

RCA Modul de realizare a reparației:

Societățile de asigurare sunt obligate să menționeze pe procesul verbal dreptul persoanei prejudiciate de a se adresa oricărei unități reparatoare.

De asemenea, soluțiile tehnice finale de remediere a avariilor sunt stabilite de service-uri, în acord cu documentația tehnică din manualul de reparație al producătorului auto.

Având în vedere că un criteriu luat în calcul în stabilirea daunalității o reprezintă evaluarile service-urilor, este esențial ca asigurații să fie foarte atenți la documentele doveditoare emise de către unitățile reparatoare și să știe că noua lege prevede că folosirea de piese contrafăcute se poate pedepsi penal.

RCA pentru asigurații cu risc ridicat:

Asiguratul sau potențialul asigurat poate beneficia de alocarea către un asigurator RCA pe teritoriul României în situatia în care a primit trei oferte a căror prima de asigurare analizată este mai mare decat ,,N” înmulțit cu tariful de referință publicat de către A.S.F.

De asemenea, cererea asiguratului cu risc ridicat în ceea ce privește încheierea contractului RCA va trebui soluționată de către BAAR în termen de maximum 20 de zile din momentul în care acesta depune documentața completă.

Pentru a compara polițele RCA și a alege cel mai bun preț, accesează următorul LINK AICI.

Șoferii care suspendă contractul RCA trebuie să predea și plăcuțele de înmatriculare

În trecut au existat numeroase schimbări în ceea ce privește asigurarea RCA. Una dintre aceste modificări spune că șoferii care vor suspenda contractul RCA vor preda și plăcuțele de înmatriculare. În caz contrar, aceștia riscă amenzi usturătoare.

Șoferii pot să-și repare mașinile în orice service auto, fără ca asiguratorul RCA să se mai poată opune

Șoferii pot să fie despăgubiți indiferent de alegerea pe care o fac cu privire la service-ul care să le repare mașina, cu condiția ca acesta să funcționeze legal. Vorbim, așadar, despre posibilitatea șoferilor de a alege orice service auto în care să-și repare mașina, fără să se mai lovească de refuzul asigurătorului RCA sau al chiar al service-ului.

Cei care vor suspenda contractul RCA vor preda și plăcuțele de înmatriculare

Cadrul legal al RCA mai stabilește că, în cazul în care aleg să suspende contractul de RCA pe perioada cât e suspendat dreptul de circulație al mașinii sau cât e imobilizată, șoferii vor trebui să predea și plăcuțele de înmatriculare. În caz contrar, proprietarul riscă o amendă de la 1.000 și 2.000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare.

Prezentarea asigurării RCA, obligatorie la schimbarea talonului

Pentru a compara polițele RCA și a alege cel mai bun preț, accesează următorul LINK AICI.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro