10 nov. 2023 | 07:55

Elena Udrea și Ioana Băsescu, din nou la tribunal. Procurorii DNA au cerut redeschiderea dosarului

News
Elena Udrea și Ioana Băsescu, din nou la tribunal. Procurorii DNA au cerut redeschiderea dosarului
Elena Udrea și Ioana Băsescu au încasat ”sume de bani provenite din fapte de corupție”

După două sentințe date deja împotriva Ioanei Băsescu și a Elenei Udrea, procurorii DNA nu se lasă și vor redeschiderea dosarului în care erau acuzate de corupție, pentru campania electorală din 2009 a fostului președinte Traian Băsescu. Cu alte cuvinte Elena Udrea și Ioana Băsescu vor ajunge din nou la tribunal.

ÎCCj poate decide dacă Elena Udrea și Ioana Băsescu vor ajunge din nou la tribunal

Elena Udrea, fosta mână dreaptă a, pe atunci, președintele Traian Băsescu, primea o sentință de 6 ani de închisoare pentru dosarul ”Gala Bute”, iar la acest moment fostul politician se află după gratii.

Află și: Probleme pentru Elena Udrea chiar şi în închisoare. Ce se întâmplă cu unul dintre terenurile confiscate

De cealaltă parte, în cazul  fiicei fostului politician Traian Băsescu, Ioana Băsescu, ÎCCJ lua decizia în iulie a.c. de a înceta urmărirea penală în dosarul rămas pe rol, cel al finanțărilor campaniilor electorale din 2009.

Elena Udrea și Ioana Băsescu, din nou la tribunal. Procurorii DNA au cerut redeschiderea dosarului

Elena Udrea ar putea sta mai mult de 6 ani în închisoare

Dar, informațiile de ultimă oră relevă faptul că procurorii DNA nu sunt mulțumiți de decizia instanței, așa că au apelat la toate formele de atac în justiție, în ideea de a le aduce, din nou, în fața completului de judecată în acest dosar.

Decizia DNA de a merge, din nou, în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție era anunțată pe 8 octombrie, aceștia așteptând din partea magistraților un răspuns.

Elena Udrea ar mai primi ani grei, pe lângă sentința dată deja

Deși fiica cea mare a fostului președinte al României, Traian Băsescu, și fostul ministru Elena Udrea au fost condamnate pentru implicare într-o schemă de spălare de bani pentru a finanța campania electorală a acestuia din 2009, anul acesta ÎCCJ nu mergea mai departe cu acest dosar, motivația fiind prescrierea faptelor.

Află și: Lovitură mare pentru Elena Udrea şi Ioana Băsescu din partea DNA. Se cere condamnarea lor definitivă

Însă, procurorii DNA vor să meargă până la capăt cu acest dosar, iar în cazul fostului ministru Elena Udrea, ar însemna ani adăugați la actual sentință de închisoare, dacă DNA va reuși să câștige în acest dosar.

Elena Udrea și Ioana Băsescu și frauda din 2009

Pe 23 februarie 2021, Curtea de Apel a condamnat-o pe fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, la cinci ani de închisoare pentru implicare în spălarea de bani pentru campania electorală a tatălui său.

Vezi despre: Cum arată Ioana Băsescu după ce a fost condamnată la închisoare, alături de Elena Udrea. Imaginile adevărului sunt aici FOTO EXCLUSIV

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea, care a fugit mai bine de un an în Costa Rica înainte de a reveni în România în iulie 2019, a primit o pedeapsă de opt ani de închisoare în același dosar.

Elena Udrea și Ioana Băsescu, din nou la tribunal. Procurorii DNA au cerut redeschiderea dosarului

Ioana Băsescu ar fi încasat sume de bani în 2009

Un om de afaceri și alți doi politicieni au fost, de asemenea, condamnați pentru colectarea și spălarea banilor, iar verdictul nu era definitiv și avea să fie atacat de avcocații celor două.

Citește și: Traian Băsescu, reacție halucinantă în legătură cu condamnarea Ioanei: ”Nu-i atinge nimeni”

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, Elena Udrea și Ioana Băsescu au încasat ”sume de bani provenite din fapte de corupție, delapidare și evaziune fiscală, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii contractate în campania electorală” din 2009, când Traian Băsescu a câștigat al doilea și ultimul mandat, iar Elena Udrea era șeful său de campanie.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Recalcularea pensiilor. Șeful Casei de Pensii prezintă ultimele noutăți
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat vieţi
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro