Elena Udrea, mesaj violent din închisoare. Anunțul făcut de fostul ministru, ce răsturnare de situație

Elena Udrea, mesaj violent din închisoare. Anunțul făcut de fostul ministru, ce răsturnare de situație
„Aceste acuzații nu vizează semnarea contractelor cu băieții deștepti” - Elena Udrea

Elena Udrea, mesaj violent din închisoare. După extrădarea fostului politician de autoritățile bulgare, autoritățile române au dus-o direct în penitenciar. Ulterior, Elena Udrea depunea o contestație la ÎCCJ. Instanța decide la finalul lunii iunie să refuze cererea acesteia de suspendare a sentinței. Dar, Elena Udrea transmite un mesaj violent din închisoare. Anunțul făcut de fostul ministru, poate deveni o adevărată răsturnare de situație, după dezvăluirile făcute într-un alt dosar în care este acuzată de corupție.

Noi detalii despre „dosarul Hidroelectrica”. Elena Udrea, mesaj violent din închisoare

După revenirea în țară și încarcerarea sa, Elena Udrea, prin intermediul avocaților săi, a depus o contestație a sentinței în dosarul „Gala Bute” la ÎCCJ. Din păcate, deși avocații spuneau că sunt șanse, instanța decide respingerea contestației și menținerea sentinței de 6 ani de închisoare. Numai că, procurorii au decis să meargă mai departe cu ancheta și în cazul altui dosar, fiind vorba de dosarul „Hidroelectrica”.

Decizia de a face public aceste informații venea după ce procurorii DNA cereeau sesizarea Curții de Justiție a UE în „dosarul Hidroelectrica” al Elenei Udrea, conform surselor citate de G4Media.

De altfel, astăzi este termenul limită pentru decizia Curții de Apel București, referitoare la această cerere depusă de DNA. Pe fondul acestor noi informații, Elena Udrea a transmis un mesaj violent din închisoare, publicat pe rețelele de socializare, mesaj în care fostul politician declară:

„Dosarul cu Buzăianu NU este despre faptul că eu aş fi primit vreun ban. Ci despre faptul că PDL-Bucuresti, în 2010, pe care eu îl conduceam la acea vreme, a primit 2,5 milioane de euro de la Bogdan Buzăianu prin Radu Budeanu şi Ana Maria Topoliceanu, ambii transformaţi în denunţători liberi.

(..) Celor care insistă să numească acest dosar HIDROELECTRICA, le spun simplu: AŢI GREŞIT PERSOANA!”, scrie Elena Udrea pe Facebook.

„Aceste acuzații nu vizează semnarea contractelor cu băieții deștepti”

DNA a mers pe firul acestei povești, acuzând-o pe Elena Udrea de corupție și luare de mită în acest dosar. Fostul ministru mai spune că „nu sunt acuzată de nimic în legtura cu aceste contracte. Nu am avut nicio implicare în semnarea, prelungirea şi derularea lor. Însuşi Buzăianu declară că nu am avut nicio treabă cu contractele lui, pentru că la momentul 2010, erau deja prelungite! ”

„Aceste acuzaţii nu vizează semnarea contractelor cu băieţii deştepţi din energie, NICI prelungirea acestora NU au legătură cu aceste contracte care au fost inventate în 2003 de ministrul PSD, şi prelungite în 2009 de un ministru PDL, dar nu de mine! EU NU ERAM MINISTRUL ECONOMIEI la vremea aceea!”, mai spune Elena Udrea.

Există varianta ca aceste dezvăluiri făcute de fostul ministru să ducă, poate, la răsturnarea situației în acest dosar. Rămâne să vedem care este decizia de astăzi a Curții de Apel București și ce decizie va lua DNA, după momentul acestei zile.